На подвір’ї Шумської лікарні, де втопилась трирічна дівчинка, оперативно міняють усі люки (Відео)

Опубліковано:
31 Березня, 2016

На Тернопільщині трирічна дівчинка втопилась у пожежному колодязі. Трагедія сталась на подвір’ї Шумської районної лікарні. Допоки батьки оформляли документи  в реєстратурі – дівчинка гуляла на дворі сама. Граючись вона наступила на прогнилу дерев’яну кришку і впала в 4-тироьх метровий резервуар, де було 50 кубів води. Рятувальники витягнули дівчинку за 15 хвилин проте врятувати її не вдалося.

 

На похорон 3-х річної Мар’янки сходиться все село. Дівчинка була другою дитиною в сім’ї. Якраз мали йти в садочок. Того дня батьки поїхали з Мар’янкою до лікарні, аби оформляти документи для медогляду. Допоки  батько заповнював  папери,  трьохрічна донька гралась на дворі. Дівчинка стала на прогнилий люк, а він провалився.

 

62 пацієнт Володимир Касюба, бачив як дівчинка гуляла лікарняним парком. Вікна його палати саме виходять на той бік. Каже довго спостерігав за дитиною.

 

«Воно тут довгенько бігало. Десь з півгодини. На лавці там сиділо, коли стовпа. І коли машини бігало, сама, сама. Да.» А потім каже, дівчинка вилізла на пожежний резервуар. «Тільки вона туди встала, зразу пішла вниз. Я відкрив вікно, покликав якогось  чоловіка, він відразу побіг туди , заліз в люк, але сказав не дістану-  глибоко дуже.

 

Микола Стельмащук – і є той чоловік який намагався врятувати дівчинку. Каже плавати не вміє, але про це тоді не згадав. Коли вперше опустився в 50-ти тонний резервуар, ще чув, як дівчинка борсається.

 

 «Я розумів, що життя дитини залежало від мене, але не зміг їй нічим допомогти, – з жалем говорить пан Микола.  – Там  темно було і казали рятувальники,  що тіло було в протилежному кінці резервуару.»

 

Коли приїхали рятувальники воду відкачали і дістали бездиханне тільце дитини. Лікарі з швидкої 25 хвилин намагались реанімути дівчинку. Та, кажуть, були безсилі.

 

Нині у поліції відкрили кримінальне провадження за статтею вбивство. Винних шукають серед медпраціників.

 

 «Ми зараз розслідуємо по 115 – вбивство, це загибель дівчинки і по 367 – халатність з боку посадових осіб Шумської комунальної районної лікарні», – каже начальник Шумськго відділення ГУНП в Тернопільській області Анатолій Гнатюк. Чи інкримінують батькам недбальство встановить слідство.

 

Ти часом керівництво Шумської лікарні звинувачує батьків у недогляді за дитиною. Про те оперативно всі люкі, які є на подвір’ї лікарні, міняють на нові.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: