Максим Черкашин
Максим Черкашин

Громадський діяч, молодіжний лідер, консультант

Роздуми про ікони в кабінетах та вишиванки на свята

Опубліковано:
18 Травня, 2024 о 15:11

Мене не цікавлять наміри, мені важливий ефект.

Або чому важливо робити те, що тобі подобається частіше, а не лише коли свято? )



Вивчення, застосування і просування менеджменту організацій та проєктного менеджменту накладає відбиток на сприйняття певних речей і подій.

Ловіть трохи роздумів про ікони в кабінетах та вишиванки на свята.

Почну з Цінностей. Є чимало визначень цього поняття, ось одне з них: “Цінність — будь-яке матеріальне або ідеальне явище, яке має значення для людини чи суспільства, заради якого вона діє, витрачає сили, час, гроші, здоров’я тощо, заради якого вона живе.” Простими словами – це те, чим людина керується при прийнятті важливих рішень.

Якщо це перенести на громадську діяльність, то при розробці стратегії розвитку, громадська організація (ГО) приймає власні цінності (напр. Командний підхід в діяльності, Орієнтованість на результат та ін.). Нові члени ГО мають знати ці цінності і приймати їх, або ні. Бо ГО це, у першу чергу, Люди, і якщо тобі не підходять цінності більшості, то тобі буде важко працювати у цьому колективі.

Також, обираючи партнерську\донорську організацію ГО аналізують – збігаються або кардинально розходяться цінності, і таким чином обирають партнера або відмовляють у співпраці.

Цінності можуть матеріалізуватись у конкретні символи. До прикладу, коли ми бачимо ікону в приміщенні то розуміємо, що тут живе чи працює віруюча людина, отже вона керується християнськими цінностями (істини, благочестя, добра, любові, краси, гідності, обов’язкову, совісті, честі).

Якщо ж ми бачимо патріотичні символи – національний стяг, тризуб, текст гімну, портрети відомих українців, вишиванку та ін., ми розуміємо, що людина розділяє національні цінності. Національні цінності – це матеріальні й духовні цінності, які нація отримала у спадщину від своїх пращурів. Патріотизм, соціальна справедливість, духовне надбання, добробут, система міжнародних зв’язків, національна безпека, сімейні та індивідуальні цінності: моральність, релігійність, взаємотерпимість, миролюбність, доброзичливість, працелюбність завжди притаманні українцям і відображають український національний характер (знайшов в Інтернеті).

І тепер, коли людина окутала себе християнськими та національними атрибутами, які символізують конкретні цінності – ми очікуємо від неї конкретні дії, конкретні результати та ефекти. Що ця людина не буде красти та займатись схемами, а працюватиме на громаду і Україну.

І тут нам “прилітає” чергова новина про затримання\обшук у чергового віруючого патріота, який у вишиванці, на фоні ікон, яких більше ніж у деяких церквах. І приходить усвідомлення, що цими атрибутами просто прикривались, щоб здаватись, а не бути.

І так, мені приємно бачити людей у вишиванках, особливо коли це звичайний, а не святковий день. І так, я знаю чимало справді віруючих Людей, і знаю про них по їхніх справах, а не по 100500 ікон і хрестиків.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Соціальна мережа
Теги: #в вишиванках, #вишиванка, #корупція, #хрестик
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: