Про не дуже поганого Трампа, додаткову лазівку для “ухилянтів”, кришталево чисте українське правосуддя і “діток з пробірки”

Огляд нещодавніх подій.

Опубліковано:
17 Травня, 2024 о 16:04
Радослав Сікорський
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Світ

Можливою перемогою Дональда Трампа на виборах президента США нині в Україні…ну, хіба що ще не лякають маленьких дітей. Проте, на думку декого з наших союзників, це не така вже й сумна для нас перспектива. Зокрема, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав не вважати, що Трамп у разі успіху на президентських перегонах залишить Україну без підтримки і буде грати на руку Кремлю. “Його позиція щодо України не така чорно-біла, як дехто думає”, – зазначив minister spraw zagranicznych. Польський урядовець висловив думку, що Трамп мав рацію, коли закликав Європу почати витрачати більше на оборону.  Він нагадав, що саме за президентства ексцентричного мільярдера Україна вперше отримала протитанкові системи Javelin. Сікорський також вказав на те, що Трамп погодився з форматом проєкту про подальшу підтримку України, після чого його, врешті-решт, схвалила Палата представників.”Сподіваюся, що кандидат в президенти Трамп побачив, що спротив наданню допомоги Україні не популярний у США і це шкодить його шансам”, – підсумував Радослав Сікорський.



***
Великий спорт завжди розглядався росією як засіб політичного впливу. Нині, коли “страна болот” відлучена від головних світових змагань, вона цей засіб суттєво втратила, через що, у звичному для себе стилі, біситься. Зокрема, міністр закордонних справ росії сєргей лавров звинуватив Президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томаса Баха у “зраді ідеалів олімпізму”. Той, в свою чергу, доступно розтлумачив росіянам, що саме їхня влада брутально порушила Олімпійську хартію. “Щодня ми спостерігаємо все більш агресивні заяви з боку російського уряду та чиновників. Примітно, що ця агресія виходить від того самого уряду, який стояв за скандальними маніпуляціями з антидопінговою системою до, під час та після зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі… Російський уряд ігнорує те, що саме він змусив нас до адекватних дій у відповідь”,- зазначив очільник МОК. На літні Олімпійські ігри 2024 року в Парижі російські спортсмени допущені в індивідуальному нейтральному статусі й за дотримання низки критеріїв. Серед іншого, на Олімпіаді буде заборонено демонстрацію офіційної символіки росії.

Україна

Тонка і делікатна ця справа – віросповідання. Для необізнаних огорнута туманом містики й усього іншого, чого не можна ні помацати, ні понюхати. А якщо додаткового туману  напустить ще й рідний  Верховний суд, то… Нещодавно він  визначив критерії, за якими релігійна приналежність людини може бути підставою не притягати її до відповідальності за “ухилянство” під час мобілізації. Неважко спрогнозувати, що в нинішніх умовах армія “щиро віруючих” може різко зрости – принаймні, не без успіху змагатися з числом тих, хто ладен шубовснути у підступні води прикордонної Тиси, щоб дістатися рятівного румунського берега.  Поважні судді дійшли висновку, що свобода віросповідання має зовнішній та внутрішній аспекти. Тому при відмові від служби з міркувань совісті особа має не лише підтвердити належність до релігійної організації, а й продемонструвати наявність у неї щирих релігійних переконань. Це, даруйте, як: дати розіпнути себе, показати сліди самобичування на власній спині, чи, принаймні, тривалий час сидіти лише на хлібі та воді під наглядом співробітників ТЦК ?

 

Суд
Суд.

***

Вочевидь для того, щоб Ігорю Коломойському, який нині перебуває в СІЗО, та його адвокатам не стало нудно від вивчення томів звинувачень у шахрайстві, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, а також  виведенні з Приватбанку 15 млрд. грн. (всього-на-всього), одіозному олігарху повідомлено про ще одну підозру, яка, у разі доведення, може суттєво долучитися до переліку його гріхів.  Офіс генпрокурора України повідомив, що йдеться про організацію замовного вбивства. За даними слідства, Коломойський, діючи з мотивів особистої помсти, замовив убивство директора однієї з юридичних компаній за невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів ВАТ. Для реалізації злочинних намірів підозрюваний залучив членів банди, яка спеціалізувалась на вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів, включаючи фізичну розправу з конкурентами. Згадані “спеціалісти” напли на директора компанії, завдавши йому ножових поранень в життєво важливі органи. Злочин не було доведено до кінця з причин, які не залежали від волі членів банди. Наразі прокурори та слідчі здійснюють невідкладні процесуальні дії для встановлення  усіх осіб, причетних до скоєння злочину, а сам Ігор Валерійович перебуватиме під вартою до 7 липня 2024 року – без права на заставу.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський.

Тернопілля

Край наш начебто відносно тихий і спокійний (тьху-тьху – через ліве плече), але й у ньому трапляються різні, сказати б, екстраординарні речі. Так, нещодавно вночі якийсь чолов’яга  опинився на прибудові до першого поверху – після того як випав з вікна трішки вищого, 4-го. Як це сталося, вцілілий щасливчик пояснити прибулим медикам не зміг – мабуть, сильно вдарився тим місцем, де… спина втрачає свою назву. А деінде, на кордоні з Угорщиною  виявили молодика, який вдавав із себе… багатодітного батька. 26-річний житель Тернополя зворушливо надав для паспортного контролю три нотаріально завірені копії свідоцтв про народження дітей. Але прикордонники виявилися не надто довірливими і  з’ясували, що надані документи фальшиві. Сам пред’явник за 11 місяців до народження двійні, як виявилося,  жодного (!) разу не залишав Україну, а вказана у свідоцтвах про народження дітей “мати” ніколи не заїжджала на територію нашої країни (от і не вір після цього в непорочне зачаття…). Може, можна б ще було, “на крайняк”, висунути версію про “діток з пробірки”, але припертий до стіни молодик, врешті-решт, зізнався, що через один із телеграм каналів знайшов ділків, які за 4,5 тисячі доларів виготовили документи та запевнили, що він зможе за ними перетнути кордон. Тим часом, наочно демонструючи рівність всіх українців перед законом, Вища рада правосуддя не притягнула до відповідальності суддю, який перевищив швидкість, втік від поліцейських та намагався використати свій статус, щоб уникнути покарання. Натомість поліцейського, який набрався нахабства  зупинити самого пана суддю, звільнили з посади і засудили до трьох років іспитового терміну. “Прекрасна країна! Нічим не краща від росії своєю справедливістю”. “Ми всі це бачимо, а зробити нічого не можемо. Слава нації?”, – відреагували відвідувачі соцмереж. А що ще  їм залишається?

Ігор Дуда

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ігор дуда, #огляд тижневих подій
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: