Країна без партій імені злодіїв і без чиновників – крадіїв. А ще без трагедій і війн

Опубліковано:
3 Квітня, 2016

Світ змінився. За півсотні років відбувся шалений стрибок не лише у нехнологіях, а й у свідомості людей тощо. У 1966 хомо-советікуси сиділи в кафе, пили індійську каву, палячи цигарки “Космос”, і читали собі газету “Правда” з портретами вождів пролетаріату на чорно-білому кавері. Чоловіки непомітно дивилися на жінок, а жінки сором’язливо опускали очі, зустрічаючись з кавалерами поглядами. Час від часу вони дивилися на годинники “Победа” або “Зенит” і про щось, наморщившись, думали. Інформації було в рази менше, а цензури і вільного часу в рази більше.


У 2016 діти і онуки тих самих людей сидять у тому ж самому кафе, не палячи, не звертаючи уваги один на одного, не дивлячись на годинник, проте, наморщившись і читаючи сторінку pravda.ua на своєму сріблястому планшеті. Вони смакуючи, п’ють італійську каву зі швейцарськими вершками.


Ніби нічого не змінилося, ті ж дві руки – дві ноги – голова, а от на ногах – у руках – в голові вже зовсім інше. Жінки вже не червоніють і не відводять очі, а чоловіки вже не поступаються прекрасній статі місцем у парках і транспорті. Життя стало цікавішим, але далеко не легшим і тим більше не кращим. Принаймні у країні, де знаходиться те кафе.


Десь в іншому кафе на іншому кінці світу відбулися ніби то ті самі зміни, проте результат від них прямо протилежний. Там люди стали толерантніше, добріше, порядніше.


Світ змінився! Для когось на краще, для когось ні. І лиш людина у своїх базових потребах не змінилася ані скільки. У мене нема і не може бути ностальгії по радянському минулому, по машинах ваз і папіросах беломор-канал, але у мене шалена ностальгія по українському майбутньому, по елекрокарах від заза і суперлітаках від антонова, по сучасних ракетах від южмашу і кращому в світі ФК Динамо Киів. Я не хочу неможливого, я лише бажаю бачити свою країну такою, якою вона цілком може бути. Гідною і Величною!


Без партій імені злодіїв і без чиновників – крадіїв. А ще без трагедій і війн.


І я вже знаю, як це зробити.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: