Осіння депресія – справжня біда для сучасних людей. Всесвітня організація охорони здоров’я приписує цю проблему кожному п’ятому жителеві нашої планети.Це й зрозуміло – коли ж віддаватися смутку і меланхолії, як не довгими осінніми вечорами або дощовими сірими буднями.

 



З медичної точки зору, осіння депресія є особливим психоемоційним станом, для якого характерні нестійкість настрою, на тлі його зниження. Емоційна сторона осінньої депресії характеризується не тільки поганим настроєм, а й пригніченістю, песимістичною оцінкою як своїх майбутніх перспектив, так і сьогодення, лінню, наростаючим відчуттям втоми, зниженням працездатності та апетиту, порушенням сну.

 

Вважається, що основна причина сезонної депресії – зниження кількості сонячного світла і зменшення світлового дня. Існує кілька золотих правил, які допоможуть нам подолати осінню депресію, позбавитися від нудьги і заново віднайти сенс життя.

 

Правило 1.
Подовжите свій світловий день. Подолайте ранкову сонливість і поспостерігайте за сходом сонця – адже найбільший заряд енергії ми отримуємо саме з променями висхідного світила! В перервах на роботі виділіть час на півгодинну прогулянку. У вихідний виберетеся в парк або за місто.

 

Правило 2.
Розберіться в собі. Знайдіть трохи часу, влаштуйтеся зручніше, так, щоб ніякі сторонні звуки не заважали вам чути себе. Оцініть свої відчуття, а потім напишіть на папері все, чого вам не вистачає для того, щоб відчувати себе більш комфортно.

 

Правило 3.
Освіжіть інтер’єр в будинку. Восени набагато гостріше усвідомлюється буденність оточуючих нас речей. Спробуйте трохи змінити обстановку в квартирі. Може бути, вам підніме настрій новий журнальний столик або крісло, в якому так затишно сидіти з ногами, загорнувшись у теплий плед? А може бути достатньо буде яскравого килимка або квіткового горщика, щоб оживити звичну обстановку?

 

Правило 4.
Піклуйтеся про своє здоров’я. Заняття спортом зміцнюють імунітет, виводять з організму токсини, покращують обмін речовин. Відрегулюйте свій раціон харчування. Спіть не менше 8 годин на день, причому лягайте обов’язково до півночі.

 

Правило 5.
Додайте в своє життя яскравих емоцій. Змініть імідж, сходіть на побачення або влаштуйте романтичну зустріч своїй половинці. Погуляйте в осінньому парку, зігрійтеся кави в найближчій кав’ярні, зберіть осінній букет із золотих кленового листя. Жінки, для вас кращий засіб повернути себе до повноцінного життя – шопінг! Частіше зустрічайтеся з друзями.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: