Вчителі, які працюють і в сільській, і міській місцевостях нині мають право на відстрочку від армії. Таке право педагогам спершу скасували, а потім повернули.

– В квітні цього року скасували відстрочку призовникам, які після закінчення педагогічних навчальних закладів працювали у школах міста, а надавали відстрочку лише тим, хто працював у сільській місцевості, – каже начальник відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби), заступник обласного військового комісара Олег Денисюк. – Зараз повернули цю відстрочку  і незалежно чи працює педагогічний працівник в сільській місцевості чи в міській, він має право на відстрочку. Єдине, що треба звернутися до військового комісаріату і надати відповідний документ. 



Пан Денисюк нагадує, що це не стосується лікарів. Вони мають право на відстрочку лише, якщо працюють у сільській місцевості. Окрім того, згідно нових змін до законодавства втратили право на відстрочку фермери, випускники ПТУ, які хочуть займатися професійною діяльністю. 

Мають право на відстрочку особи, які влаштувалися на роботу в органи внутрішніх справ, а також відстрочка надається за сімейними обставинами. 

Нагадаємо, у жовтні-листопаді цього року триватиме осінній призов громадян на строкову військову службу

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: