Вперше за всю історію незалежності, у Тернополі проводимуть регіональний екзит-пол у день виборів. Раніше післявиборчі опитування були лише національного характеру.

 



Ініціатива проведення незалежного громадського екзит-полу належить коаліції «За чесні вибори». Зріз голосування та явки проводитимуть на 10 виборчих дільницях Тернополя. Екзит-пол досліджуватиме явку виборців, партії-фаворити та голосування за кандидатів у мери.

 

8lMl8shZLrQ

 

— Практика проведення екзит-полу на місцевому рівні відсутня, — коментує координатор Тернопільської експертної групи Ярослав Чорнозуб. – Ми проконсультувалися з соціологами з Києва та Харкова. Для проведення обрали методологію національного екзит-полу 2012 року.

 

Інтерв’юери знаходитимуться на виборчих дільницях у різних частинах міста. Очікується, що опитають 1200 респондентів з кроком 20.

 

Екзит-пол проводитиметься у вигляді безперервного анонімного анкетування. Респонденти після виходу з дільниць отримають 2 анкети. Вигляд бюлетенів, розроблених коаліцією «За чесні вибори» максимально наближений до вигляду бюлетенів для голосування. Очікувана похибка від 1,7% до 2%.

 

— Це абсолютно волонтерський проект. Ми готові надати наші дані усім ЗМІ. Наші волонтери матимуть бейджики,  ось так виглядатимуть скриньки, у які вкидатимуться бюлетені. Скриньки будуть опечатані. Правоохоронці на дільницях будуть допомагати в проведенні екзит-полу, — додає Ярослав Чорнозуб.

 

Після звезення скриньок у логістичний центр почнеться аналіз результатів. Орієнтовний час оприлюднення даних місцевого екзит-полу: 8 год. 26 листопада.

 

Ініціативу місцевого екзит-полу підтримує Комітет виборців України. У цьому запевняє його представник Тетяна Семусь.

 

Юлія Швець

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: