Тернопільці продовжують віддавати заощадження аферистам

Опубліковано:
2 Вересня, 2015 о 08:12

Чергове шахрайство задокументували працівники Бучацького райвідділу внутрішніх справ. У 36-річної жительки райцентру аферист зняв із картки понад 17 тисяч гривень. 


У секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції повідомили, що жінка розмістила на Інтернет-сайті оголошення про продаж автомобільного двигуна. Невдовзі до неї зателефонував потенційний покупець, попросив надати банківські реквізити, аби оплатити товар. А вже наступний дзвінок неабияк розхвилював жінку — телефонував невідомий чоловік, який представився працівником банку. Він повідомив про спробу несанкціонованого зняття коштів з рахунку клієнтки. Аби запобігти цьому, попросив негайно назвати номер картки, всі захисні коди для її блокування та зміни захисних даних. Жінка, не вагаючись, виконала прохання. Однак, замість вберегти заощадження, позбулася усієї суми на банківській картці. Шахрай оперативно зняв усі кошти з рахунку. Жінка звернулася за допомогою в міліцію. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України — шахрайство.



 

Пошуки зловмисників тривають, а міліціонери вкотре звертаються до громадян із проханням бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються дізнатися ваші власні реквізити банківських карт.

 

Пам’ятайте, що працівники банку не телефонують до клієнтів, щоб дізнатися номера рахунків чи пін-код. Якщо вам телефонують нібито з банку і просять назвати особисті відомості — це привід насторожитися. Якщо ви сумніваєтеся, чи дійсно вам телефонує справжній співробітник, запитайте, коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб розв’язати проблему особисто, а не телефоном.

 

Якщо ви підозрюєте, що відомості картки потрапили до шахраїв, або вже виявили пропажу коштів, то, передусім, потрібно заблокувати картку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: