Посадовці з Національного парку завдали збитків державі на 800 тис. гривень

Опубліковано:
21 Березня, 2015

Оперативники управління боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах. 

 

Державне підприємство «Кременецьке лісове господарство» згідно нормативних документів забезпечувало підготовку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та встановлення меж своєї території. В межах цього проекту вирішувалося питання вилучення у Державного підприємства та природного заповідника «Медобори» і надання у постійне користуванняНаціональному природному парку «Кременецькі гори» чотирьох гектарів земель.

 

 Однак впродовж трьох років акти на право постійного користування на земельні ділянки оформлені не були і тому охорона земельних ділянок здійснювалася фактично силами працівників Державного підприємства та природного заповідника.

 

Разом з тим, не маючи відповідних документів про передачу земельної ділянки, посадовці Національного природного парку «Кременецькі гори» здійснили власний  розрахунок обсягів видатків підприємства, у тому числі і на охорону цих земель (фактично не здійснювалася).

 

Це призвело до внесення недостовірних даних до бюджетних запитів, кошторисів і подальшого їх затвердження, в результаті чого з бюджету безпідставно було профінансовано майже вісімсот тисяч гривень.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів посадовцями Національного природного парку «Кременецькі гори» триває. Дії правопорушників кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України

   

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

(за матеріалами УДСБЕЗ УМВС України в області)

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #збитки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парк, #тернопіль, #тернопільські новини, #чиновники
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: