На Тернопільщині будуть застосовувати графік погодинного відключення світла

Опубліковано:
16 Травня, 2024 о 08:13
Відключення світла
Відключення світла. Ілюстративне фото з мережі Інтернет

На Тернопільщині буде застосований ГПВ (графік погодинного відключення електроенергії). Про це повідомили у пресслужбі «Тернопільобленерго».

“На жаль, в енергосистемі країни продовжує зберігатися дефіцит, і впровадження попередніх графіків не дало змоги стабілізувати енергосистему. Саме тому, за вказівкою диспетчера НЕК «Укренерго» з 00 год до 09 год та з 16 год до 24 год 16 травня будуть застосовуватися ГПВ при перевищенні гранично допустимих величин споживання електричної енергії для Тернопільської області”, – йдеться у повідомленні.

ГПВ – це той графік погодинного відключення електроенергії, який застосовувався під час важкої ситуації в енергетиці в 2022-2023 роках.



Даний  графік погодинних вимкнень електроенергії на тиждень з 13 по 19 травня 2024 р. оприлюднений на офіційному сайті АТ «ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО».

В даному графіку передбачається черговість вимкнення 6 через 3 години або 3 через 6 годин. Тобто, виходячи із погодинного навантаження на енергосистему, енергетики будуть корегувати це навантаження, вмикаючи або вимикаючи певну групу споживачів.

Якщо хтось із споживачів не пам’ятає свою групу, то її можна перевірити в Додатку до ГПВ, який теж є на сайті АТ «ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО».

Графіки відключення світла. Фото: Тернопільобленерго
Графіки відключення світла. Фото: Тернопільобленерго
Графіки відключення світла. Фото: Тернопільобленерго

Енергетики наголошують, що групи споживачів в ГПВ залишилися незмінні.

В разі раціонального використання електричної енергії споживачами та дотримання  Тернопільською областю доведених НЕК «Укренерго» лімітів споживання електричної енергії, енергетики не будуть застосовувати додаткові черги.

Але, потрібно бути готовими і до застосування додаткових черг, при збільшення обсягу споживання електричної енергії або ж зменшенні дозволеної величини потужності на область.

Виходячи із доведених НЕК «Укренерго» лімітів споживання для Тернопільської області, важким залишається «проходження» нашою областю ранкових та вечірніх максимумів навантаження споживання електроенергії. Тому, в дані періоди, надзвичайно важливим є питання економії електроенергії!

Нагадуємо, що час вимкнення та відновлення електропостачання може відрізнятись від заявленого у ГПВ на 10-20 хвилин. Таке відхилення пов’язане із технологічним процесом перемикання між чергами.

Електроенергія може бути відсутня також з інших причин, зокрема через аварії або ремонтні роботи в електромережах.

Важливо пам’ятати, що відразу після вимкнення електроенергії, потрібно відключити від мережі усі прилади, які споживають багато електроенергії і не поспішати вмикати всі електричні прилади у перші хвилини після ввімкнення електроенергії.

У додатку «е-Тернопіль» для мешканців Тернопільської громади доступні графіки погодинних відключень електричної енергії.

Для того, щоб скористатись графіками, необхідно завантажити додаток «е-Тернопіль» (для iOS та для Android). На головній сторінці обрати розділ «Мапи», з  переліку вибрати «Де світло», а далі – «Графіки». Після цього необхідно ввести адресу, за якою бажаєте дізнатись графік відключення світла.

Даний графік розроблено ВАТ «Тернопільобленерго» з метою стабілізації забезпечення електропостачання споживачів та застосовується для дотримання доведених НЕК «Укренерго» лімітів споживання електричної енергії для Тернопільської області з метою збалансування енергосистеми України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #світло, #тернопільобленерго
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: