Книга про Україну та українців

Опубліковано:
6 Листопада, 2014 о 10:25

«Я ЩАСЛИВИЙ ТИМ, ЩО ПОБУДУВАВ БУДИНОК, ВИРОСТИВ САД, ВИХОВАВ ДВОХ СИНІВ, ТРЬОХ ОНУКІВ, НАПИСАВ П’ЯТЬ КНИГ І СОТНІ СТАТЕЙ. ЩАСЛИВИЙ ТИМ, ЩО У ЧАСИ ВІЙНИ У З’ЄДНАННІ СИДОРА КОВПАКА ТА КОМІСАРА СЕМЕНА РУДНЄВА БУВ НАЙМОЛОДШИМ РОЗВІД­НИКОМ, ВИЖИВ ПІСЛЯ ВСІХ КАТУВАНЬ У ГЕСТАПО», – КАЖЕ ЛАНІВЧАНИН ГЕОРГІЙ МЕЛЬНИК.

 



Цими дням він репрезентував у об­ласному краєзнав­чому музеї книжку «Людина і суспіль­ство: реалії життя» – результат тривалих роздумів на дпроблемами становлення та формування людини, її світогляду, проблемами українського суспільства, над майбутнім громадянського суспільства. Автор називає видання добрим порадником для батьків, учителів, психологів, соціологів і всіх, хто цікавиться важливими та актуальними проблемами становлення і зміцнення українського суспільства.

 

– Ця книга має допомогти на­шій молоді, – каже автор. – Адже в ці часи особливої ціни набува­ють морально-етичні цінності лю­дини зокрема та спільноти зага­лом. У книзі я порушив глибокі та актуальні проблеми суспільного жит­тя в Україні, не уникнув гострих питань, намагався знайти на них відповіді. Адже як будівля склада­ється з цеглин, так суспільство складається з окремих громадян. Людина й суспільство тісно пов’язані між собою, тому важливо зрозумі­ти покликання людини та її місце в суспільстві. Через те намагався показати морально-етичні засади людини, її відчутний вплив на нав­колишнє середовище, а крім того – роль суспільства у житті людини.

Автор виходив із засади, що в цей час потрібне мисляче сус­пільство, яке формують люди високого інтелекту. Адже, на його думку, таке суспільство не до­пускає помилок, бо виникають вони від незнання. Пан Мельник радить багато читати, щоби по­долати інертність мислення, уник­нути агресивних вчинків, пізнати справжній сенс. «Тож читайте, думайте, дійте!» – закликає він.

 

Із ним були суголосні ті, котрі зібралися на заході. Так, пред­ставляючи видання громадськості, директор музею Степан Костюк зауважив, що цієї книжкою Гео­ргій Мельник несе те, що мала б нести в житті кожна людина, -світло. Мовили слово на заході й ті, котрі благословили у світ не одне напрацювання пана Мельника, – доктор економічних наук, професор Богдан Андрушків і краєзнавець, літератор Богдан Мельничук. Останній так відгук­нувся про книжку:

– Це енциклопедія життя,..де є поради на всі випадки. її не ковтнеш і не викинеш, як ро­ман. До неї повертаєшся, гортаєш, відкриваєш на будь-якій сто­рінці та прикипаєш, бо хочеться читати. Хочеться вчитися та ста­вати мудрішим.

 

Про філософію життя сказав і доктор педагогічних наук Анатолій Вихрущ:

– Це книга про Україну та українців. Вона буде особливо цікавою для молоді, адже в ній є підказки, як бути особистістю, що таке творчість, креативність.

 

Продовжив мову свого попередника голова Тернопільської обласної організації Національної спілки письменників України Євген Безкоровайний:

– Серед заполітизованості, того глуму над душею людською, який є нині, іпостась творця стає на перше місце, бо такі люди стають поводирями нації. їхнє письмо торкається наших душ і розуму, збуджує з байдужості та зневір я, в яке завели недолугі політики.

 

Наостанок варто зауважити, що Георгій Мельник у своїй книзі пише: «Українське суспільство — незвична громадська формація, яка суттєво відрізняється від сус­пільства інших країн. Саме тому в книзі намагався використати порівняльний аналіз проблем і досвіду з різних аспектів сус­пільного життя в Україні та за­кордонних країнах, на конкрет­них прикладах показати, як Ук­раїна прагне інтегруватися в єв­ропейські та світові структури. Сьогодні наша країна має бути єдина, незалежна».

 

Анна 3oлотнюк.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: