Голова Тернопільської ОДА провів робочу зустріч з головою Громадської ради

Опубліковано:
7 Квітня, 2015

Про спільні дії влади та громадськості у протидії корупції, про проведення в області енергоаудиту, а також про прозорість та гласність у здійсненні кадрової політики йшлося під час робочої зустрічі голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни та голови Громадської ради при облдержадміністрації Лариси Римар.


Від імені членів Громадської ради Лариса Римар заявила про підтримку   з боку громадськості новопризначеного керівника області у питаннях боротьби з корупцію та поінформувала голову Тернопільської ОДА про наміри Громадської ради здійснювати поточний громадський моніторинг за використанням бюджетних коштів на рівні головних розпорядників та одержувачів коштів.

 

Як повідомила Лариса Римар  голову Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барну, Громадська рада має напрацьовані пропозиції щодо нових підходів у реалізації державної кадрової політики з метою забезпечення її прозорості та гласності, зокрема Правління Громадської ради рекомендує створити при голові Тернопільської облдержадміністрації дорадчо-консультативний орган – Раду з кадрових питань, в компетенції якої буде проведення обговорення кандидатів,  які запропоновані на посади заступників голови Тернопільської обласної державної адміністрації та голів районних державних адміністрацій.

 

Щодо керівників структурних підрозділів та їх заступників, Громадська рада пропонує інформацію про вакантні посади оприлюднювати   на офіційному веб-сайті місцевої державної адміністрації та в місцевому друкованому засобі масової інформації з подальшим обговоренням кандидатур на засіданнях громадських рад. Пропозиції щодо такого порядку призначення державних службовців закладені у «Положенні про основні принципи формування кадрової політики   місцевих державних   адміністрацій та участь громадськості у процесі ухвалення рішень щодо призначення на державні посади у Тернопільській області», яке було ухвалене Громадською радою при Тернопільській обласній державній адміністрації 21 жовтня 2014 року.

 

Лариса Римар також повідомила, що за результатами громадського обговорення в рамках спільної трьох-сторонньої ініціативи «Тернопільщина – наш спільний дім!» за участі громадськості, місцевої влади та депутатів Верховної Ради України було ухвалено рішення щодо доцільності проведення енергоаудиту Тернопільської області. Громадська рада при Тернопільській обласній державній адміністрації рекомендує створити робочу групу для проведення енергоаудиту та розробки за його результатами регіональної програми з енергозбереження у Тернопільській області на 2015-2020 роки, а також пропонує на посаду керівника робочої групи Федорейка Валерія Степановича, заступника голови Громадської ради при Тернопільській обласній державній адміністрації, доктора технічних наук, професора, завідувача кафедри машинознавства і транспорту ТНТУ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #голова, #лариса римар, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОДА, #степан барна, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: