Рибалка для кожного: чому рибалки приїжджають на Закарпаття?

Опубліковано:
3 Липня, 2023

Усі знають, що Карпати пропонують туристам відпочинок у горах. Але не всі здогадуються, що багато хто приїжджає сюди, щоб порибалити. Запорука популярності водойм – велика кількість різних видів риби. Їхній вилов контролюється законами, тому браконьєрів не зустрінеш. Якщо ви хочете офіційно половити рибу, ви можете відвідати рибалку на форель у Voevodyno. Спеціальні ставки радують великою кількістю риби і можливістю рибалити законно.

Карпатська рибалка

Форель – улов, який хоче отримати кожен. Її м’ясо ніжне та смачне, тому будь-які страви виходять чудовими. Вага середньої риби може бути від 1 до 5 кг. Карпатські водойми радують дрібною рибою, вага якої приблизно 600 грам. Взагалі, у ставках можна знайти два види: озерний та річковий. Кожен вид вибагливий до якості води, тому водиться тільки в чистих джерелах. Якщо ви не хочете кататися горами в пошуках водойми, ви можете відвідати https://voevodyno.com/ua/activities/rybalka/ 

Озерна форель відрізняється міцним тілом, срібно-білим животом, великими зубами, червоно-коричневою спиною. Річкова форель матиме гачкуваті зуби і верхню щелепу, що випирає. Пам’ятайте, що риба нереститься кілька разів на рік: з травня до липня і з лютого по квітень. Рибалити на цей час у Карпатах на форель заборонено, оскільки це незаконно. Багато хто уникає правил, вибираючи риболовлю у приватних водоймах курортів.

Де зловити форель?

Не всі можуть витратитися на рибалку у водоймі курорту, тому думають про те, де зловити рибу. Починати потрібно з того, що риболовля на форель може проводитися лише у спеціально відведених водоймах із проточною водою. Усі компанії, які є їх власниками, пропонують туристам послуги з вилову. Водойми розташовуються на території готелів, тому сумніватися в тому, що клювання буде, не доведеться.

Якщо вам цікавий лов дикої форелі, то потрібно знайти місце. Риба рідко плаває біля берега, оскільки її глибина плавання від 0,5 м до 2,5 м. Вона мешкає у чистих водоймах із достатньою кількістю кисню. Закидати снасть потрібно в місця, де є каміння та дерева, тому що риба може там ховатися. Але довго перебувати на одному місці вона не буде. Раціон харчування риби: планктон чи личинки комах. Тому рибалкам потрібно постійно міняти місце закидання.

Зимова рибалка

Взимку риба мало активна, оскільки вона насичується перед холодами, і мало реагує на приманку. Ловити її можна у тих місцях, де немає льоду. Пересуватися потрібно акуратно, оскільки кроки буде чути на кілька метрів, створюючи вібрації. Уважна риба одразу залишить зону, як відчує небезпеку. Щоб привернути увагу риби, використовуйте активну приманку, адже ймовірність того, що вона припливе на корм мінімальна.

Якщо ви не готові шукати водоймища, то найпростіше скористатися послугами риболовлі на курорті. Спеціально підготовлені водоймища мають багато риби, тому без улову ви не підете.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #закарпаття, #карпати, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #риболовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: