Нині є гранична потреба зробити незворотною духовну деколонізацію України, – Єленський

Опубліковано:
10 Липня, 2019 о 18:43
Нині є гранична потреба захистити  досягнуте у сфері державно-церковних відносин, зробити незворотною духовну деколонізацію України.

На цьому наголосив Віктор Єленський, депутат, 10-й номер виборчого списку партії “Українська Стратегія Гройсмана” під час зустрічі з духовенством та намісниками монастирів Рівненської єпархії Православної Церкви України. 



Учасники зустрічі  обговорили перспективи, які відкривають перед релігійними організаціями країни реалізовані законодавчі ініціативи щодо запровадження служби військового і в’язничного капеланства, державного визнання дипломів богословських шкіл, надання Церквам права засновувати загальноосвітні навчальні заклади.

“Завданням нашої політичної сили є перетворення відносин між державою і Церквою на дійсно партнерські, коли релігійні організації отримають не просто дозвіл, але й всебічні можливості й допомогу в здійсненні своєї соціальної місії”, –підкреслив  Віктор Єленський. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Єленський, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: