Скандальний Уповноважений з прав людини у Тернопільській області досі дискредитує освітян міста? (Документ)

Опубліковано:
9 Січня, 2017 о 09:13

Представники Асоціації керівників навчальних закладів міста Тернополя звернулися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської щодо діяльності регіонального координатора Уповноваженого взаємодії з громадськістю у Тернопільській області Шевченка Володимира Павловича, – пише Файне місто.

 



shevchenko-koordynator

 

 

Освітяни міста просять дати юридичну оцінку правомірності дій Володимира Шевченка.

 

 

Зокрема, на думку освітян міста, є дещо незрозумілою і упередженою діяльність регіонального координатора Уповноваженого взаємодії з громадськістю у Тернопільській області Шевченка Володимира Павловича, який свою роботу, під приводом захисту інтересів ГО «Центр громадського моніторингу та аналітики»  (і.к. 40700543), спрямував на дискредитацію освітян міста Тернополя.

Читайте також

Мистецтво маніпуляції фактами: досвід уповноваженого з прав людини в Тернопільській області

Такий висновок нами зроблено на наступних підставах:

  • Одним із засновників ГО «Центр громадського моніторингу та аналітики», з-поміж інших осіб, є Шевченко Володимир Павлович;
  • ГО «Центр громадського моніторингу та аналітики» зареєстрований за адресою: м. Тернопіль,  вул. Пирогова, 11, офіс 7. Точно за цією ж адресою зареєстрований офіс регіонального координатора Уповноваженого взаємодії з громадськістю у Тернопільській області Шевченка Володимира Павловича;
  • Безпосередньо ГО «Центр громадського моніторингу та аналітики» наприкінці 2016 року ініціював, спочатку на адресу Управління освіти Тернопільської міської ради, а згодом на адреси усіх навчальних закладів м. Тернополя, інформаційні запити щодо отримання копій статутів навчальних закладів та копій актів виконаних робіт, чеків щодо освоєння навчальними закладами бюджетних коштів, виділених на ремонтні роботи упродовж 2014-2016 років;
  • Незалежно від наданих, у відповідності до вимог ЗУ «Про доступ до публічної інформації» на адресу ГО «Центр громадського моніторингу та аналітики»  відповідей, В. Шевченко ініціював складання ним, як регіональним  координатором взаємодії з громадськістю у Тернопільській області, відповідних пояснень за вчинення керівниками нібито адміністративних проступків;
  • Своєрідний тиск В. Шевченка на керівників шкіл міста Тернополя, який полягав у публікаціях на шпальтах місцевих інтернет-видань  публічних звинувачень директорів шкіл м. Тернополя у недотриманні ними законодавства України про доступ до публічної інформації.

Далі вищеперелічені аргументи, на нашу думку, дозволяють висунути  припущення про можливу  наявність в діях В.Шевченка реального конфлікту інтересів та недотримання ним вимог підпункту 3 ч.3 статті 28 Закону України «Про запобігання корупції».

Далі освітяни зазначають, що “керуючись вимогами статті 5 ЗУ «Про звернення громадян», просимо  розглянути наше звернення та дати юридичну оцінку правомірності дій В. Шевченка. Також  просимо підтвердити факт звернення ГО «Центр громадського моніторингу та аналітики» на адресу Уповноваженого ВРУ з прав людини щодо недотримання окремими освітніми закладами м. Тернополя вимог ЗУ «Про доступ до публічної інформації» та скерування секретаріатом омбудсмена даного листа на розгляд до офісу регіонального координатора Уповноваженого взаємодії з громадськістю у Тернопільській області Шевченка Володимира Павловича.”

Під зверненням підписались більшість керівників шкіл м.Тернополя

 

 

viber-image11

Підписи більшості керівників тернопільських шкіл під зверненням до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської щодо діяльності регіонального координатора Уповноваженого взаємодії з громадськістю у Тернопільській області Шевченка Володимира Павловича

Нагадаємо, наприкінці грудня представники Мережі «Дій!» розмістили непідтверджену фактами інформацію, дискридитаційного характеру, на керівника школи № 3 Надію Будій. Згадану неправдиву інформацію вони зі своєї поштової скриньки надіслали майже всім тернопільським ЗМІ.

 

 

З правової точки зору виглядає це так, що псевдоактивісти нічого продуктивного не роблять, а банально тероризують освітян.

 

 

В правовій державі, якщо є порушення, то – це справа поліції і прокуратури. А в Тернополі дії “активістів” часто виглядають, як звичайнісінький шантаж. Можливо, це пов’язано із тим, що прикриваючись статусом Уповноваженого з прав людини, вони вимагають кращих оцінок для дітей своїх знайомих чи намагаються “провернути” схему фінансового шантажу?

 

 

До слова, в області є багато фактів, де можуть порушуватись права громадян (дитячі та геріатричні будинок, сиротинці, колонії і тд.), але, чомусь п. Шевченко спрямовує свою діяльність на дискредитацію освітян міста.

Звернення Асоціації керівників навчальних закладів міста Тернополя до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської щодо діяльності регіонального координатора Уповноваженого взаємодії з громадськістю у Тернопільській області Шевченка Володимира Павловича за підписом голови Ганни Яреми

viber-image131viber-image141

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: