На сході України розпочалась 20-та ювілейна ротація ПДМШ

Опубліковано:
1 Листопада, 2016 о 10:13

31 жовтня медики-добровольці стали до роботи в лікарнях Донбасу.

Під час 19-тої ротації 24 лікаря-добровольця надали медичну допомогу майже 2 500 пацієнтів у лікарнях Новоайдару, Станиці Луганської, Щастя та Попасної на Луганщині й Волновахи Донецької області. Окрім цього, медики ПДМШ допомагали колегам чотирьох сільських фельдшерсько-акушерських пунктів, що на Донбасі.



Читайте також

15 найвідважніших вчителів Тернопільщини поїхали в Луганську область (Фото)
Піротехніки ДСНС Тернопільщини вирушили на чергову ротацію в зону АТО (Відео)
Бойовики в зоні АТО регулярно обстрілюють позиції українських військових

Як повідомив керівник 19-тої ротації, головний лікар ПДМШ Дмитро Вернигор, серед цих пацієнтів – 60 українських військових, з яких було кілька поранених. Медики провели близько 400 оперативних втручань разом із травматологічною допомогою. На цю ротацію припало надання допомоги 9000-ному пацієнту на сході України, яким стала 90-річна мешканка Новоайдарського району.

За місяць, що минає, пережили медики-волонтери і обстріл російськими терористами лікарні в Попасній. Також у жовтні ПДМШ передав закладам охорони здоров’я Новоайдарськогорайону партію фармацевтичних препаратів, отриманих від благодійників, а лікарі шпиталю в Станиці Луганськійдопомогли посадити фруктовий сад.

За свою роботу медики ПДМШ 19-тої ротації отримали подяки від 59 Військового мобільного госпіталю, Новойдарської та Станично-Луганської РДА і райради, від Новоайдарського районного територіального медичного об’єднання та Новоайдарського центру первинної медико-санітарної допомоги, Волноваської центральної районної лікарні та однієї з військових частин, яка бере участь в АТО.

Нагадаємо, що стратегічним партнером ПДМШ ім. Пирогова є Рух В. Наливайченка “Справедливість”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: