У Тернопільському районі контрактники отримують більше

Опубліковано:
30 Жовтня, 2016 о 14:13

Воєнна агресія Росії кардинально змінила ставлення у нашій державі до армії. Боєздатність Збройних сил України за останні роки зросла в десятки разів.

Торік озброєння поповнили 15 нових зразків зброї і техніки, ЗСУ кількісно зросли вдвічі. І сьогодні вже можна сміливо стверджувати, що Збройні сили України виходять на світовий рівень. При цьому пріоритетом, за словами Президента України Петра Порошенка, буде випуск нової потужної військової техніки, модернізація існуючої та налагодження її якісного ремонту.

Професійно підготовлений солдат-контрактник – це важлива ланка обороноздатності країни, що піклується про забезпечення цілісності і недоторканності нашої держави. Нині контрактній службі держава приділяє особливу увагу.



Олександр Похилий, голова Тернопільської районної державної адміністрації:

— Сьогодні, коли Україна формує нову армію, ми докладаємо максимум зусиль для підвищення престижності професії військового та покращення матеріально-технічної бази і умов проживання військовослужбовців безпосередньо 44-ої окремої артилерійської бригади, що дислокується в Тернополі. Крім того, в Тернопільському районі діє програма, спрямована на заохочення військовослужбовців. Тому кожен громадянин України, який має бажання служити в ЗСУ, незалежно від місця проживання чи реєстрації, отримує додаткову разову грошову виплату в розмірі 10 000 грн. А новостворені територіальні громади — Байковецька та Великогаївська — надають таку допомогу в розмірі 15 000 грн. Єдиною умовою отримання цієї виплати є підписання контра-
кту в Тернопільському об’єднаному міському військовому комісаріаті. До слова, Тернопільський район — єдиний в області виплачує такі підйомні, тож мешканці сусідніх районів, підписавши контракт у нашому військкоматі, можуть також претендувати на такі виплати.

Микола Бойко, військовий комісар Тернопільського об’єднаного міського військового комісаріату:

Микола Бойко.— З метою виконання завдань та відновлення боєздатності Збройних сил України Тернопільський міськрайонний військовий комісаріат проводить набір громадян України віком від 18 до 60 років на військову службу за контрактом і резерву Збройних сил України, до навчальних військових частин Сухопутних військ, Високомобільних десантних військ, Повітряних сил та інших військових частин на посади рядового, сержантського та старшинського складу.

Сьогодні військова служба за контрактом — це: гарантія стабільного грошового забезпечення (з 1 січня 2016 року підвищено до рівня 7000 – 14000 гривень); додаткові грошові виплати та винагороди (допомога на оздоровлення, підйомна допомога, матеріальна допомога для вирішення соціальних питань тощо); вільний вибір місця та умов служби по всій території України; можливість зробити кар’єру; можливість служби у миротворчих підрозділах за кордоном; якісне безкоштовне медичне обслуговування; можливість отримання заочної вищої освіти під час служби, в т.ч. за рахунок Міністерства оборони (після підписання другого контракту); щорічна відпустка від 30 днів, тривалість якої зростає зі збільшенням вислуги, крім щомісячного грошового забезпечення, при вибутті у відпустку виплачується допомога на оздоровлення в такому ж розмірі; додаткові відпустки (для навчання, творчі, соціальні, інші згідно з законом); безкоштовне харчування в обід (або компенсація), триразове харчування в добовому наряді; право на отримання безкоштовного житла; право на пенсію після 25 років вислуги; інші соціальні гарантії, встановлені законами; служба зараховується до загального страхового стажу та стажу державної служби.

Читайте також

15 найвідважніших вчителів Тернопільщини поїхали в Луганську область (Фото)
Піротехніки ДСНС Тернопільщини вирушили на чергову ротацію в зону АТО (Відео)
Патрульні виявили громадянина, якого розшукує військкомат

За  детальнішою інформацією та довідками щодо прийому на військову службу за контрактом звертайтеся у Тернопільський об’єднаний міський військовий комісаріат: м. Тернопіль, вул. Тролейбусна, 5, з понеділка по п’ятницю, з 8 до 17 год., телефони: 43-58-19, 43-58-15.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: