Після 10 років очікувань – с.Кривче на Тернопільщині має газ (Відео, Фото)

Опубліковано:
29 Жовтня, 2016 о 15:13

Жителі усіх 10 вулиць с. Кривче, Борщівського району Тернопільської області, відтепер мають можливість підвести газ до своїх осель. На реалізацію цього проекту понад 1600 кривчан чекали більше десяти років – обіцянок було багато, і ось, нарешті, село газифіковане. За словами місцевого керівництва, наступними на черзі села – Бабинці та Худіївці, Нівра та Юрампіль.

Розпочали будувати газопровід у Кривче ще у 2005 році. Тоді був проведений тендер, але виконавши лише частину робіт, проект «заморозили» на вісім років.



Протягом 2015-2016 років, залучивши кошти фонду регіонального розвитку, завершили газифікацію не тільки Кривча, а й дотягли комунікації до сусіднього села Сапогів. Загальна вартість цього проекту складає – 3 млн. гривень. Контроль за виконанням робіт здійснювало управління капітального будівництва Тернопільської ОДА.

Читайте також

У Тернополі за рахунок роботи котелень на альтернативних видах палива зменшать споживання російського газу
Як влада зробила шалений енергетичний прорив в селі на Тернопіллі
Реформу профтехосвіти в Тернопільській області будуть здійснювати разом із громадскістю (Відео)
Степан Барна: Наші аграрії отримають ще один інструмент доступу до фінансових ресурсів – аграрні розписки

«Підведення газу в наш район — це доволі визначна подія, адже Борщівський район є найменш газифікованим на Тернопільщині. Наприклад, Мельнице-Подільська та Більче-Золотецька громади досі залишаються без блакитного палива. В умовах російської агресії на Сході споживання газу, безумовно, повинне звестися до мінімуму. Та разом з тим важливо, аби наші краяни відчували себе не лише захищеними, а й цілком забезпеченими. Опалювати помешкання можна й альтернативними видами палива, проте належні умови для приготування їжі, що гарантує лише наявність блакитного палива, завжди повинні бути у вільному доступі для кожного. Проекти на дане газопостачання у нас вже розроблені, відтак розраховуємо на подальшу підтримку з боку обласної адміністрації та уряду. У найближчих планах — продовження роботи в цьому напрямку. Тож із села Кривче газопровід буде прокладений на село Нівра, а потім на Юрампіль», — зазначила голова Борщівської РДА Людмила Юзьків.

Поряд із активним впровадженням енергозберігаючих технологій, адміністрація Тернопільщини продовжує рухатися в напрямку створення умов – які були б комфортні для проживання та спонукали місцевих жителів залишатися в селах та малих містах області.

«Стратегія розвитку Тернопільської області передбачає, насамперед, розвиток та покращення рівня життя у селах, невеликих та середніх населених пунктах області. Сьогодні ми поставили перед собою завдання зробити все для того, щоб позитивні зміни відчули всі жителі області. Зокрема, йдеться про реалізацію проектів будівництва шкіл, реконструкції ФАПів, доріг та інших об’єктів соціально-культурного призначення. Я переконаний, що стратегія децентралізації, у рамках якої лише цьогоріч у населені пункти Тернопільської області було спрямовано понад 350 мільйонів гривень, вже найближчим часом дасть відчутний результат. Та найважливіше, щоб робота була максимально плідною, необхідне ефективне партнерство представників влади, бізнесу та самих громадян», — підкреслив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

У ХХІ столітті й направду, є місця – де не так вже й багато знають про нано-технології чи освоєння Марсу… Але найголовніше, що отримали сьогодні жителі села Кривче (а незабаром й інших сіл) – це право вибору. Використовувати газ чи альтернативне паливо – кожен вирішить для себе сам. Держава ж зі свого боку пропонує різні механізми заощадження та компенсації витрат.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: