Добровольцям Тернопільщини почали надавати статус учасника бойових дій

Опубліковано:
29 Жовтня, 2016 о 14:13

Добровольці з Тернопільщини вже від 20 жовтня можуть подавати документи на отримання статусу учасника бойових дій – пише Нова Тернопільська газета.

Таке рішення ще 31 травня підтримали на сесії Тернопільської обласної ради. Позаяк на загальнодержавному рівні добровольців не можуть забезпечувати соціальними гарантіями, які мають вояки ЗСУ, то на Тернопільщині вирішили подбати про них за допомогою власних сил і можливостей.



Визначати і встановлювати статус учасника бойових дій буде спеціальна комісія, створена при обласній державній адміністрації. До її складу ввійшли представники ТОДА, облради, їхніх структурних підрозділів, а також представники громадських організацій. Очолює комісію заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрик. Неможливо не зазначити, що й громадськість, і добровольці визнали цей крок позитивним, адже бійці, які отримають цей статус, матимуть ті ж пільги й отримуватимуть таку ж допомогу, як вояки ЗСУ. Проте йдеться лише про місцеві програми і передбачені ними витрати, позаяк у парламенті ще не ухвалили закон, який би зрівняв добровольців із бійцями ЗСУ.

Читайте також

На Донбасі біля лікарні й технікуму розірвалися випущені терористами міни
15 найвідважніших вчителів Тернопільщини поїхали в Луганську область (Фото)
Піротехніки ДСНС Тернопільщини вирушили на чергову ротацію в зону АТО (Відео)

Довідка. Для визначення та встановлення статусу учасника бойових дій заявникам необхідно подати у департамент соціального захисту населення ТОДА документи:

– заяву встановленого зразка;
– дві фотокартки (3*4);
– паспорт (копія);
– довідку про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків (копія);
– висновок місцевої громадської організації щодо участі у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України, завірену підписом і печаткою;
– документи видані добровольчим формуваннями, в яких перебували чи перебувають заявники;
– виписки лікувальних закладів про отримані поранення під час участі в захисті територіальної цілісності України;
– інші матеріали, що підтверджують участь у захисті територіальної цілісності на сході України у складі добровольчого формування (фото-, відеоматеріали, показання свідків тощо).

Документи приймаються у приміщенні Тернопільської обласної державної адміністрації на 2 поверсі у 246 кабінеті за адресою вулиця М. Грушевського 8. Довідки за номером телефону – 0978515770, секретар Ірина Василівна Теслюк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: