У психоневрологічній лікарні на Тернопіллі жінка спала на поролоні замість матрацу (Фото)

Опубліковано:
28 Жовтня, 2016 о 00:05

У Буданівській психоневрологічній лікарні пацієнти живуть в антисанітарних умовах.Одна з пацієнток взагалі спить на поролоні. Про це довідалися монітори Національного превентивного механізму під час візиту без попередження.

У мешканців немає особистих тумбочок, тому свої речі, воду, папір, картон з ящиків та рушники ховають під постіллю, – пише Тернопіль НАЖИВО!



«Лише в одній шкарпетці ми побачили під час візиту пацієнта Буданівської обласної психоневрологічної лікарні. На запитання куди ж поділася інша шкарпетка чоловік відповів, що вкрали під час сну. Саме тому доводиться ходити у тому, що залишилося. Як виявилося, багато пацієнтів ходять недоглянутими, без шкарпеток та з неохайними нігтями. Бажає кращого й одяг підопічних», – поділився Регіональний координатор зі зв’язків із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Тернопільській області Володимир Шевченко.

Більшість із 136 хворих, які перебувають у закладі, виглядають недоглянутими. Чоловіки та жінки не змогли сказати точно, коли востаннє чистили зуби. Працівники закладу пояснили це тим, що не видають щітки з міркувань безпеки. Так само не дають стільці, крісла і тумбочки.

Їдять пацієнти зі старих залізних емальованих тарілок та чашок, оббитих і надщерблених. Харчування з такого посуду – небезпечне для життя.

Вбиральня у лікарні – «сімейного типу», у ній немає перегородок. Через перенаселеність 13 ліжок чоловічого відділення розташовані у холі.

За словами працівників закладу, кількість ліжкомісць має скоротитися на 30.

Хворі скаржилися моніторам, що їм не вистачає спілкування зі священиками.

У Буданівській обласній психоневрологічній лікарні діє туберкульозне відділення. Серед 33-х хворих лікують 13 з високим ризиком. При цьому у лікарні немає рентгенівського обладнання.

З іншого боку, незважаючи на фінансові труднощі, адміністрація намагається взаємодіяти зі спонсорами та місцевими фермерами. Власними силами у жіночому відділенні зробили ремонт.

На одностайну думку членів моніторингової групи, лікарня потребує залучення коштів для ремонту та уваги зі сторони Тернопільської обласної ради.

Буданівська ПНЛ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: