Початок літа – час для кулінарних експериментів з овочами і ягодами. Цього разу я вирішив додати до традиційного поєднання томатів і базиліка трохи полуниці – ну чому б не скористатися ароматними сезонними ягодами. І мушу вам сказати, що експеримент вийшов дуже вдалим, а щоб підсилити ефект, я додав бальзамічний оцет, ароматну оливкову олію і насіння соняшнику. Можете мені повірити, салат з полуницею, томатами і базиліком – ідеальний сезонний рецепт.
CКЛАДОВІ
Перегляньте також:
- Рецепт імбирного печива що подарує вам смак справжнього свята
- Оксамитовий грибний суп що зігріє вас у холодну пору
300 г Полуниця
300 г Томати чері
30 г Листя базиліка
1ст. л. Насіння соняшнику (очищені)
1 ч. л. Бальзамічний оцет
1 ч. л. Лимонний сік
1 ст. л. Оливкова олія
за смаком Сіль
САЛАТ З ПОЛУНИЦЕЮ, ТОМАТАМИ І БАЗИЛІКОМ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
1. Полуницю добре промийте, очистіть від хвостиків і поріжте на 2 частини. Томати чері також поріжте навпіл. Листя базиліка обірвіть з гілок і гілки викиньте.
2. Змішайте в невеликій ємності бальзамічний оцет, лимонний сік і оливкову олію.
3. Викладіть полуницю, томати і листя базиліка в салатник, злегка перемішайте, додайте насіння соняшнику і соус. Посоліть за смаком.
Готувати – це просто!
КІЛЬКА КОРИСНИХ ПОРАД:
Хочете зробити салат більш поживним, додайте до кожної порції кілька шматочків свіжої моцарели. Якщо вам не подобається смак бальзамічного оцту, можете використовувати червоний винний оцет.