Цей смачний грибний суп зігріє вас у холодну пору.
Ніщо так не зігріває в холодну пору року, як тарілка густого грибного супу. А якщо додати до нього сметани та сиру, то ви отримаєте справжню гастрономічну насолоду. Аромат грибів та часнику створює незабутню атмосферу затишку, а оксамитова текстура сиру додає супу особливої ніжності.
Перегляньте також:
- Обід без клопоту всього за півгодини: пухкі ліниві вареники з сиром і картоплею
- Куряча тушонка з чотирьох інгредієнтів, яка не залишить вас голодними підчас відключень світла
Інгредієнти
- 100 грамів сала
- 1 велика цибулина
- 3 картоплини
- 600 грамів печериць
- 2 зубчики часнику
- 1,3 л води або бульйону
- 200 грамів натертого сиру
- 2 чайні ложки крохмалю
- 100 мл нежирної сметани
- Сіль, перець, зелень за смаком
Приготування
Покладіть сало порізане на кубики у велику каструлю з товстим дном і розігрійте на середньому вогні. Витопіть з нього жир. Додайте цибулю та повільно тушкувати на середньому вогні, постійно помішуючи, доки вона не стане м’якою.
Додайте дрібно нарізаний часник та пластинки печериць. Тушкуйте овочі на середньому вогні, помішуючи час від часу, доки гриби не пустять сік і не стануть м’якими та ароматними.
Очищену картоплю порізати на дрібні кубики, помістити в каструлю, залити водою, посолити за смаком і варити на середньому вогні до готовності.
Як тільки картопля звариться, змішайте крохмаль із сиром в окремій мисці. Додайте у киплячий суп, постійно помішуючи.
Влийте сметану, доведіть до кипіння та зніміть з вогню. Додайте ваші улюблені спеції.
Смачного!
Львівський сирник: рецепт улюбленого десерту для недільного чаювання