Жителі Тернопільщини найчастіше потерпають від рабства

Опубліковано:
25 Серпня, 2015 о 07:04

На офіційному відкритті арт-інсталяції «Невидимі» заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олександр Смик розповів, що Тернопільська область займає перше місце серед жертв сучасного рабства у країні.

 



За словами Олександра Смика, виставка у Тернополі дуже доречна. За сім років існування гарячої лінії, на яку тернополяни можуть звернутися зі своїми скаргами щодо експлуатації їхньої сили закордоном, Тернопільська область посіла перше місце в Україні за кількістю постраждалих у рабстві.

 

–  За цих сім років ми не полишаємо першості по дзвінках. Тернопілля перша область, яка завжди звертається зі скаргами на гарячу лінію. Тернопіль і Тернопілля. Тому, не випадково, що інсталяція це вся наша область. Ці маленькі фігурки це лише маленька дещиця усіх проблем, що є, – коментує Олександр Смик.

 

Далі заступник сказав, що, якби у країні були нормальні зарплати, людям на заробітки їхати б не довелося.

 

Начальник відділу боротьби зі злочинами в Тернопільській області Володимир Агєєв, розповів, що за перше півріччя 2015 року правоохоронці Тернопільщини зафіксували 16 злочинів пов’язаних з торгівлею людьми.

 

Максимальне покарання для торговців – 15 років.

 

Оксана Ботюк 

фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: