Трагічна історія трапилася уночі 1 лютого 2015 року у військовій частині польового табору поблизу с. Ставки Херсонської області, – пише Нова Тернопільска газета.

 



Три роки за ґратами проведе військовий із Тернопільщини, який спричинив масштабну пожежу у батальйоні «Збруч», що забрала життя шести бійців — Назарія Кулинця із села Млинівці Зборівського району, Павла Римара, Юрія Наливайчука і Назарія Сикліцкого з Тернополя, Вадима Вернигори із села Дорофіївка Підволочиського району та Руслана Чухася із Гусятина. Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Тернопільської області відхилила апеляційну скаргу захисника сержанта Олексія В. Раніше Тернопільський міськрайонний суд визнав його винним у погрозі вбивством (ч. 1 ст. 129 КК України) та знищенні військового майна з необережності, що призвело до загибелі людей та тяжких наслідків (ч. 2 ст. 412 КК України) і засудив до 3-ох років позбавлення волі. Апеляційний суд також задовольнив цивільний позов і постановив стягнути з обвинувачуваного на користь мотопіхотної і танкової рот  військової частини 142 тис. 350 грн.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віктор Куценко знову головний лікар тернопільського пологового будинку

 

Трагічна історія трапилася уночі 1 лютого 2015 року у військовій частині польового табору поблизу с. Ставки Херсонської області. Будучи напідпитку, сержант Олексій отримав повідомлення про важке поранення товариша у зоні АТО і зізнався побратимам, що боїться і не хоче туди їхати. Один із бійців, Сергій З., зауважив, що військовослужбовці зобов’язані виконувати свій обов’язок. Незадоволений почутим, Олексій пішов до свого намету, взяв приведений у бойову готовність автомат, наблизився впритул до Сергія, спрямував на нього зброю, а потім двічі вистрелив угору. Присутні військовослужбовці роззброїли сержанта. Після інциденту він повернувся до намету і розпалив пічку, хоча знав про заборону робити це у нічний час. Щоб швидше розгорілося, плеснув у «буржуйку» трохи пального. 20-літрову каністру залишив біля пічки, що й спричинило пожежу. Звідти полум’я поширилось на чотири сусідні намети. Пожежа забрала життя шести військовослужбовців, ще одинадцять отримали опіки. Було знищено також зброю, бойові припаси та інше майно військової частини на суму 142 тис. 350 грн.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: