За газ тернополяни платитимуть, як підприємці

Опубліковано:
29 Квітня, 2016

Кабмін відмінив для українців “соціальний” газ і встановив єдину ціну для населення та промспоживачів. З 1 травня продаватимуть природний газ за єдиною ціною 6,879 грн за кубічний метр.

 

Відповідні зміни в постанову №758 прийняли в середу, 27 квітня, на засіданні Кабміну, – пояснили в адміністрації ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільсміськгаз». – Згідно із постановою, Уряд  з 1 травня зобов’язав НАК “Нафтогаз України” продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 гривень за тис. куб. м. Це з урахуванням ПДВ, витрат на транспортування та інших витрат.

 

Тим самим відмінивши так звану “соціальну норму”, яку вводив Яценюк, в обсязі 1 200 кубів на опалювальний сезон за ціною 3 600 грн за тис. куб. м, яка діяла в опалювальний сезон 2015/2016 років.

 

Встановлення граничного розміру роздрібних цін на природний газ, з урахуванням всіх тарифів і ПДВ, для побутових споживачів на єдиному рівні 6 879 грн за тисячу кубічних метрів означає, що роздрібна ціна для побутових споживачів зменшується з 7,188 грн. до 6,88 гривень  за кубічний метр, пише сайт 20 хвилин.

 

Як зазначив під час засідання віце-прем’єр-міністр С.Кубів, ціна продажу газу для потреб теплокомуненерго також встановлена на рівні 6 879 гривень за тис. куб. м. Ціна газу як товару – без урахування транспортування і ПДВ – становитиме 4 942 гривень за тис. куб. м.

 

Для релігійних організацій граничний рівень роздрібних цін на природний газ, з урахуванням усіх тарифів та ПДВ, встановлюється на рівні 3 913 грн за тис. куб. м.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: