За гартування дітей взялися волонтери фонду «Майбутнє сиріт»

Опубліковано:
24 Червня, 2016

Доросле життя не пустка, а простір для нових досягнень. Нині перед випускниками будинків-інтернатів  ставлять дорослі завдання аби підказати, як в майбутньому поводиться в складних ситуаціях.

 

За гартування дітей взялися волонтери фонду «Майбутнє сиріт».  Готують підлітків зараз, допоки вони «на порозі самостійного життя», бо кажуть: без досвіду  і опори сироти часто падають духом у складних життєвих ситуаціях. Тож молоді наставники  вчать давати собі раду і на кухні, і  в побуті,  і в польових умовах, – пише МедіаТОР.

 

11111

 

У кожному гурті –  десять учасників. Всі вони вихованці різних дитячих будинків. Нині – це команда. Живуть у лісі, дотримуються розпорядку  і змагаються за звання кращих. Рейтинг здобувають кількістю балів.

 

55555

 

На основі фізичних вправ – вчаться бути гнучкими, долати перешкоди і комплекси.

 

444444

 

Три місяці тому півсотні вихованців дитячих будинків-інтернатів вперше прийшли на курси «На порозі самостійного життя». Що вихідних вони працювали з наставниками і вчились дорослішати. Координатори проекту підсумовують: змінювались діти на очах.

 

 – За період проходження цього тренінгу «На порозі самостійного життя» ми спостерігаємо, що діти стають більш відкритими, більш впевненішими у собі, знають тих дорослих людей, до яких можна звернутися, коли виникнуть проблеми після інтернатного закладу, – розповідає координатор проекту «На порозі самостійного життя» Андрій Назаренко.

 

3333

 

Вже цього літа кожен з учасників тренінгу здасть вступні іспити і переступить поріг дорослого життя. Наставники твердо вірять, що їхні вихованці впораються з усіма труднощами.

 

 

Довідково: Тренінги «На порозі самостійного життя»  відбуваються  у Тернополі  за підтримки “Глобального фонду для дітей США”  четвертий рік поспіль.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: