Як за продаж маргарину замість масла в тюрму садили

Опубліковано:
22 Листопада, 2015 о 12:23

Уже 80 років тому на Галичині продавали маргарин під виглядом масла, а люди калічилися під колесами потягів, свідчать листопадові новини 1933 року.

Гайне-Медіна в Тернопільщині



Останніми часами занотували два випадки недуги Гайне-Медіна (поліомієліту – ред.) в тернопільському воєвідстві. Зголосили по одному випадку в селі Гаї та в селі Чернелеві в тернопільському повіті.

“Діло”, 21 листопада 1932 року

 

Тернопільщина

Тернопільська слідча вязниця переповнена вщерть українськими політичними вязнями, арештованими 28 жовтня цего року під замітом державної зради зі ст. 97 § 2 карного кодексу (приналежність до ОУН). Такого величезного числа українських політичних вязнів не було в Тернополі ще від осени 1922 р.

“Діло”, 19 листопада 1933 року

 

Маргарина замість масла

На львівському ринку а також на провінції появилося багато маргарини, яку продають як масло. Маргарина коштує гуртом 1,40 зол., продають по 3 зол., себто по гуртовій ціні масла. На провінції поарештували вже чимало продавців, що продавали замість масла маргарину.

“Діло”, 23 листопада 1933 року

 

Під колесами поїзду

Між Іванєм Пустим і Чортковом наїхав поїзд на залізничнім переїзді на селянський віз. Візник дістався під колеса льокомотиви , які відтяли йому праву ногу. Раненого забрали до шпиталю в Чорткові.

“Діло”, 23 листопада 1933 року

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: