Запропонована земля не влаштовувала тернопільських бійців АТО. Тому вони віднайшли іншу, й сьогодні формують списки тих, кому ділянка вкрай необхідна.

 



ЛІЛІЯ МУСІХІНА, волонтер

«У кожному обласному центрі створений Центр допомоги учасникам АТО при обласній державній адміністрації, де ті самі волонтери, так самі, як я, як Роман і всі інші, взяли на себе трохи інші обов’язки, тобто допомагати хлопцям отримувати соціальні гарантії, які їм гарантує держава, такі, як отримання земельних ділянок, медичне забезпечення, допомога в реабілітації, медичне забезпечення, ну, тобто цілий спектр послуг, аж до того, що ми опікуємось дітьми-інвалідами їхніми, допомагаємо вирішити сімейні питання».

 

Допомагають волонтери бійцям і в отриманні земельних ділянок. Кажуть, це – одне з найпроблемніших на сьогодні питань.

 

ЛІЛІЯ МУСІХІНА, волонтер

«Ділянки виділяються. Але де вони виділяються, зокрема в Тернополі? На кагатних полях цукрового заводу. Земля сама, горбиста місцевість, дуже високо залягає пісок, будуватися там неможливо. Зараз стоїть питання проведення повторної санітарно-епідеміологічної експертизи на те, наскільки ця земля годиться взагалі під індивідуальну забудову. Ми передивилися кадастрову карту і знайшли ділянку землі на Підволочиському шосе».

 

Площа землі, яку віднайшли, розповідають волонтери, перевищує 7 гектарів. А це, каже Ліля Мусіхіна, більше, ніж потрібно бійцям. Тому решту, а саме – 3 гектари, планують розподілити між бійцями ЗСУ, МВС і СБУ, які воювали у зоні АТО. Однак хто заслуговує отримати цю земельну ділянку, волонтери вирішувати не беруться. Окрім місць під забудову, бійці також мають право на землі під гаражі чи ведення садівництва, розповідає голова «Спілки бійців та волонтерів АТО».

 

ЗЕНОВІЙ ГЛАДЧУК, голова ГО «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України»

«Учасники бойових дій, інваліди війни мають право на позачергове отримання цих земельних ділянок, туди відноситься і розпаювання сільськогосподарських земель, і для ведення фермерського господарства, для садівництва, для дачних участків, для індивідуальних забудов і так само під гаражі. Тому є така ідея створення обслуговуючого кооперативу як гаражного».

 

Сьогодні волонтери «Самооборони» формують списки тих, хто справді заслуговує на земельну ділянку. А це – поранені бійці, бійці-інваліди, а ще сім’ї загиблих в АТО. Кажуть, до своєї справи ставляться дуже відповідально і без підтверджуючих документів жодного кандидата у список не вносять.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: