Професор фізики Університету центральної Флориди Костас Ефтіміоу викриває псевдонаукові ідеї, наприклад, про існування вампірів і зомбі. Мало того, що люди вірять у такі речі, але і відсоток таких віруючих є небезпечно високий, сказав Ефтіміоу в інтерв’ю LiveScience, передає Експрес.

 



 

Легенда говорить, що вампіри харчуються людською кров’ю, а людина, яку вкусили,  сама перетворюється у вампіра і починає пити кров з інших.

 

Логіка викриття Ефтіміоу така: за його розрахунками, на 1 січня 1600 року на Землі було 536 млн 870 тисяч 911 людей. Якби перший вампір з’явився в той день і кусав по одній людині на місяць, то до 1 лютого 1600 роки було б уже два вампіри. Місяць потому їх було б чотири, і так далі. Усього через два з половиною роки всі люди перетворилися б у вампірів і їм нічим би було харчуватись.

 

А якщо враховувати смертність, то люди зникли б ще швидше. Навіть нереалістично висока швидкість відтворення не могла б протидіяти цьому ефекту.

 

“У перспективі люди не можуть вижити за цих умов, навіть якщо наше населення буде подвоюватися кожен місяць,” – сказав Ефтіміоу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: