В Збаражі на могилі Героя, якого упізнали за аналізом ДНК, освятять пам’ятник

Опубліковано:
15 Жовтня, 2016 о 13:43

19 жовтня, у другу річницю загибелі воїна АТО, Почесного громадянина міста Збаража – Тараса Михальського, відбудеться освячення пам’ятника на могилі Героя.

 



О 9.00 годині розпочнеться поминальна Служба Божа в Успенській церкві, а в 10.30 годині рідні, друзі, громада вирушать ходою від майдану Івана Франка до місця вічного спочинку воїна.
Тарас Михальський згинув 19 жовтня 2014 на «Бахмутській трасі» під час відбиття спроби прориву російських збройних формувань поблизу с. Сміле, коли разом із іншими військовослужбовцями їхав виручати бійців 32-го блокпосту, оточеного сепаратистами. БМП-2, в якій був Тарас, йшла третьою нашій колоні — попереду були БТР і танк. Дорогою поблизу села Сміле сепаратисти почали обстрілювати колону. Знищили спочатку БТР і танк, а потім протитанкова ракета влучила в бойову машину, всередині якої був Тарас, водій-механік і ще один боєць.

 

Після бою тіло не вдалось вивезти. Сепаратисти не віддавали останків загиблих бійців, прикопали їх з наміром виміняти, але згодом віддали. 28 жовтня з табличкою на хресті «неопізнаний солдат номер 325» його було захоронено разом із іншими невідомими загиблими бійцями на цвинтарі у Старобільську на Луганщині. В січні упізнаний серед похованих за експертизою ДНК. Тіло земляка-героя допомогла знайти збаражанка Олена Дрібніцова, яка з дитинства товаришувала з Тарасом.

 

2 лютого 2015 року у Збаражі тисячі людей проводжали в останню путь патріота, воїна, вірного сина України, оператора-навідника 24-ї окремої механізованої бригади Тараса Михальського. 34-річного солдата-добровольця перепоховали у рідному місті через більш ніж три місяці після загибелі.

 

Світлана Боднар

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: