В Україні 12-річну школу планують запровадити з 2018 року

Опубліковано:
10 Жовтня, 2016 о 17:43

Верховна Рада прийняла за основу в першому читанні законопроект «Про освіту», який зокрема передбачає введення в Україні з 2018 року 12-річної освіти, – пише hromadske.

 



За документ проголосували 277 депутатів, передає кореспондентка Громадського.

 

Документ передбачає, що навчання учнів за програмами 12-річної повної загальної середньої освіти починається: для початкової освіти та профільної середньої освіти — з 1 вересня 2018 року, а для базової середньої освіти — з 1 вересня 2022 року.

 

Також законопроектом передбачається встановити мінімальний оклад кваліфікованих педагогів в 3 мінімальні заробітні плати з 2018 року.

 

Окрім того, проектом закону пропонується передбачити, що педагогічним і науково-педагогічним працівникам встановлюються щомісячні надбавки за вислугу років: понад 3 роки — 10%; більше 10 років — 20%; більше 20 років — 30% посадового окладу.

 

При цьому установа освіти має право за рахунок власних доходів та інших джерел, не заборонених законодавством, встановлювати педагогічним працівникам доплати, надбавки, премії та інші види заохочень.

 

Раніше голова Міносвіти повідомила, що на підвищення зарплат вчителям потрібно 4,5 млрд грн з бюджету. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: