В Тернопільській області власники понад 70 домогосподарств вже встановили сонячні фотомодулі (за І півріччя виробили понад 300 тис. кВт.год електричної енергії). Окупність обладнання для домогосподарств 4-5 років, надлишок енергії акумулюється і постачається в мережу по «зеленому» тарифу, на основі договору з ВАТ «Тернопільобленерго».

 



Крім того, у І півріччі 2016 року 13 міні ГЕС області загальною потужністю 10,1 МВт виробили 17,2 млн кВт. год. електричної енергії, що складає 2,2 відсотка від загального споживання в області.

 

1 вересня 2016 року запущено в роботу 14 міні ГЕС потужністю 100 кВт у м. Бережани.

 

Крім того, ПП «Меркурій – Імпекс» розроблено передпроектну пропозицію будівництва вітроелектростанції в області потужністю 250-300 МВт, вартістю 450 млн доларів США. Даний проект планується реалізувати за рахунок товарного кредиту Експортно- Імпортного банку Сполучених Штатів Америки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: