Учаснику АТО зі Зборівщини відкрили меморіальну дошку

Опубліковано:
3 Вересня, 2015 о 16:13

На будівлі Млиновецької школи на Зборівщині, встановлено меморіальну дошку загиблому воїну АТО Назарію Кулинцю.

 



У стіах цієї школи Назар здобував освіту, тож вчителі, односельчани пам’ятають земляка з дитинства.Життя Назарія Кулинця, жителя села Млинівці, солдата, снайпер 2 мотопіхотного відділення 2 мотопіхотного взводу 1 обірвалося раптово 1 лютого 2015 року в результаті отруєння чадним газом під час пожежі та вибуху складу боєприпасів у польовому таборі ЗСУ поблизу с. Червоний Чабан Херсонської області.

 

Урочисто відкрили знак в неділю, 30 серпня. Священики о.Тадей Нога, о.Андрій Мушинський та о.Михайло Пінягя відслужили панахиду за загиблим та освятили дошку.

 

«Вдивляючись в обличчя загиблого Героя, ми усвідомлюємо, що Україна втратила сміливого, достойного сина. Назар стане прикладом мужності, справжнього патріотизму, героїзму для багатьох майбутніх поколінь, і меморіальна дошка, встановлена при вході до школи, в якій він навчався, буде тому підтвердженням. Герої не вмирають, вони вічно житимуть у наших серцях. Ми будемо пам’ятати про них», – сказав у своєму виступі голова районної державної адміністрації Ігор Яворський.

 

Аби вшанувати пам’ять загиблого земляка прийшли рідні Назарія, його друзі, вчителі, учні, громадськість.Посмертно Назарій Кулинець нагороджений орденом «За мужність».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: