У Тернополі вшанували медиків з АТО орденом «За спасіння життя»

Опубліковано:
3 Жовтня, 2016 о 17:43
У актовій залі Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського 1 жовтня цього року вдруге відбулося вручення ордену «За спасіння життя». Цю громадську відзнаку засновано благодійним фондом «Вірую» з метою вшанування медичних працівників або особи чи групи осіб, які своїми діями, ризикуючи власним здоров’ям, врятували життя іншої людини чи кількох людей, а також за наукові здобутки в галузі медицини, що дало змогу зберегти здоров’я української нації.

 
Орден носить ім’я видатного діяча в галузі охорони здоров’я і медичної освіти, лікаря та науковця, члена-кореспондента Національної академії медичних наук України, заслуженого діяча науки і техніки України, професора Леоніда Якимовича Ковальчука, який упродовж 1997-2014 років очолював ТДМУ.
 
Нагадаємо, що перше вручення відзнаки відбулося у березні цього року. Нагороджувальною радою було прийнято рішення, що відзначення проходитиме двічі на рік – 15 березня та 1 жовтня.

У урочистій атмосфері орденів були удостоєні Сергій Рокітський (посмертно), Юлія Зозуля, Лариса Кирикович, Володимир Севастьянов, Олег Стоян, Ганна Федорук, Євдокія Веприк-Попович і громадська організація «Рівне ТАКТМЕД». Вручили високі нагороди архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор – голова нагороджувальної ради, секретар нагороджувальної ради отець Олексій Левенець і координатор нагороджувальної ради Тамара Воронцова.

 
 
 
 
 
 



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: