У Тернополі відкрили "зірки" волонтерам і дослідниці Любомирі Бойцун

Опубліковано:
29 Серпня, 2015 о 10:44

Сьогодні, 28 серпня, у Тернополі алею зірок поповнили двома зірками. Одна з них належить відомій дослідниці історії Тернополя Любомирі Бойцун, інша – волонтерам, які збирають допомогу для української армії.

 



Встановлювати зірки людям, які прославили місто, стало традицією Тернополя. Нова зірка у формі квітки терена з’являється щороку до Дня міста. На алеї зірок викарбовують імена людей, які доклалися до розвитку Тернополя. 

 

 

Сертифікат щодо відкриття зірки Любомирі Бойцун передали сім’ї дослідниці. Під час урочистого відкриття зірок представили книжку Любомири Бойцун «Тернопіль у плині літ». Відома дослідниця історії Тернополя упродовж останніх років життя працювала над доповненим виданням цієї книги. Тернопільське видавництво «Джура» зайнялося виданням першої і підготовкою другої книги.

 

 

Зірка волонтерів безіменна. Вона присвячена кожній людині, яка, ризикуючи власним життям, доправляє на схід допомогу, збирає чи жертвує кошти на потреби української армії.  

 

«Ми з перших днів цих подій їздимо на схід, допомагаємо нашим хлопцям. Це не наші заслуги, це ваші заслуги. Ми є посередниками між вами і бійцями. Без вашої допомоги і віддачі, ми не змогли би це все зробити. Ми розуміємо, в цей складний час, наскільки важко відірвати від своєї сім’ї кошти і віддати хлопцям. І ви це робите. Коли приходить старенька бабця і проносить два рази в місяць по 200 гривень з пенсії – це досить багато. Ми веземо вантажі бійцям, але робимо це все з вашою допомогою. Тому ця зірка, яку відкрили сьогодні, є зіркою всіх мешканців міста, області, України, які допомагають українській армії», – зазначив волонтер Самооборони Майдану Тернопільщини Роман Павлишин.

 

 

Сертифікат про відкриття зірки волонтерам передали волонтеру, історику Ігорю Крочаку. Відтак сертифікат зберігатиметься у Державному архіві Тернопільської області.

 

Тамта ҐУҐУШВІЛІ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: