У Тернополі освятили оновлене приміщення Братства ОУН-УПА

Опубліковано:
28 Вересня, 2015 о 21:55

28 вересня в урочистій обстановці освятили відремонтоване приміщення обласної Управи Всеукраїнського Братства ОУН-УПА імені генерала Романа Шухевича – Тараса Чупринки «Лисоня», що знаходиться на вулиці Князя Острозького. Громадські активісти своїми силами і за власний кошт зробили ремонт у приміщенні Братства, яке не ремонтувалося більше 20 років.

 



Голова ГО «Тернопільський Європейський» Віталій Цимбалюк взяв участь в урочистостях разом із представниками дружніх патріотичних громадських організацій – Українського козацтва, Спілки офіцерів України, «Золотих левів «Чорної сотні», котрі також завітали привітати ветеранів визвольної боротьби.

 

– Ми з нашими однодумцями із «Тернополя Європейського» не могли залишитися осторонь проблем, з якими зіштовхнулися представники Братства «Лисоня». З господньою допомогою ми зуміли зробити хороші ремонти для цієї національно-патріотичної організації. Це був наш обов’язок, адже молодь повинна зберегти пам’ять про наших дідів та прадідів, які воювали, здобували незалежність української держави. Я обіцяю, що і далі працюватиму з Братством і по мірі можливості підтримуватиму ветеранів ОУН-УПА, – сказав Віталій Цимбалюк.  

 

Голова Братства Роман Ванчура від імені членів організації, а їх загалом по області налічується близько 600, щиро подякував Віталію Михайловичу та його активістам за надану допомогу в ремонті.

 

– Братство знаходиться в цьому приміщенні з 1992 року. Відтоді жодного ремонту в ньому не відбувалося, хоча воно знаходилося на балансі комунального майна міської ради. Більше того, на нас, неприбуткову організацію, тиснули зі всіх сторін. Змушували платити непосильні комунальні платежі, тривалий час під різними приводами намагалися виселити з приміщення. Куди ми тільки не зверталися, в кого тільки не шукали допомоги, але все марно. Та все ж ми вирішили стояти до  останнього, в тому числі і заради пам’яті вояків ОУН-УПА, які свого часу зі зброєю в руках здобували незалежність України. На щастя, Бог нам послав прекрасну людину – Віталія Цимбалюка, котрий не лише домігся того, щоби приміщення збереглося за Братством, а й організував його ремонт. Пане Віталію, ви відновили не лише приміщення, а й пам’ять і славу Героїв, які поклали своє життя на вівтар неньки України. Дуже надіюся, що дорога сюди ніколи не заросте травою. Сьогодні до нашого музею можна приводити як учнів, так і студентів, які завжди дізнаватимуться щось нове та цікаве про українських героїв, тут можна проводити різні конференції і семінари національно-патріотичного спрямування, – зауважив Роман Ванчура.

 

На урочисте освячення приїхали також ветерани ОУН-УПА з різних куточків нашої області. Пан Роман не без гордості показав присутнім оновлене приміщення Братства – відремонтовані стіни та стелю, замінену підлогу, покращені вікна, на які встановлено жалюзі, замінені світильники та вимикачі, капітально відремонтований санвузол, де повністю оновлено всю сантехніку, частково оновлені меблі, відремонтований фасад, сходи, вхідні двері, дашок на входом і навіть облагороджену прибудинкову територію. 

 

Зауважимо, що в приміщенні Братства розташований єдиний в області музей ОУН-УПА. За словами активістів «Тернополя Європейського», студенти історичного факультету Тернопільського педагогічного університету в найближчий час навідаються до цього унікального музею. Студентство взяло на себе зобов’язання науково допомогти опрацювати матеріали з фондів музею ОУН-УПА, щоби ті слугували майбутнім поколінням.

 

 

Іван Білий   

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: