У Тернополі на хабарі затримали чиновника міськради

Опубліковано:
5 Серпня, 2015 о 08:33

31 липня в Тернополі правоохоронцями на «гарячому» затримано депутата Тернопільської обласної ради, який вимагав від підприємця 30 тисяч гривень, повідомляють у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

 



За надання одній із будівельних компаній можливості реалізовувати вигідні контракти на проведення ремонтних робіт, зловмисник вимагав «відкат» у розмірі 12 відсотків від суми авансового платежу. Під час передачі грошей депутата затримали співробітники Служби безпеки України.

За матеріалами СБУ прокуратурою Тернопільської області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» миттєво відреагувала на цей прецедент. Подаємо текст заяви без скорочень і редагувань:

 

1

«31 липня 2015 року у ЗМІ з’явилася інформація з посиланням на прес-службу прокуратури Тернопільської области про те, що її працівники разом зі співробітниками обласного управління СБУ затримали на вчиненні корупційного правопорушення керівника одного з комунальних підприємств, який водночас є депутатом Тернопільської облради. У скоєнні правопорушення підозрюють керівника комунального підприємства «Архбудсервіс» Андрія Козака.

 

У зв’язку із підозрою в отриманні хабаря, Тернопільська обласна організація ВО «Свобода» вимагає від працівників правоохоронних органів об’єктивного розслідування, а у разі підтвердження факту правопорушення, забезпечення найжорсткішого покарання відповідно до чинного законодавства.

«Свобода» наголошує, що ніколи не покривала і не покриватиме хабарників, бандитів чи порушників закону. У разі підтвердження інформації про злочин Андрій Козак буде виключений із лав партії і позбавлений депутатського мандата. Ми переконані, що жоден порушник закону не може прикриватися партійним прапором, і «Свобода» перша, у разі виявлення і підтвердження інформації щодо корупційної складової у діяльності будь-якого її члена, вимагатиме для нього якнайжорсткішого покарання».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: