Священики православної церкви Московського патріархату влаштували акцію під Тернопільською обласною держадміністрацією. Вони звинувачують чиновників у тому, що ті підтримали у тяжбі за храм їхніх опонентів – Київський патріархат. Почергово ж молитися у церкві – відмовляються.

 



Про це повідомив сьогодні, 4 вересня, власкор IA ZIK.

 

Ще зранку до будівлі ОДА почали під’їжджати мікроавтобуси з людьми. Приїжджі, на чолі яких йшли священики, пояснили, що є парафіянами села Колосова Кременецького району і бажають повернути церкву для богослужінь УПЦ Московського патріархату.

 

Церковний конфлікт у Колосовій розгорівся півроку тому. Тоді більшість громади захотіла перейти з Московського патріархату під юрисдикцію Київського. Селяни кажуть: причина – в антиукраїнській позиції батюшки.

 

Наприкінці серпня мешканці Колосової на кілька годин перекрили трасу міжнародного значення Ковель-Чернівці. На такі радикальні міри зважилися, щоб чиновники офіційно зареєстрували нову релігійну громаду.

 

Після того, як чиновники зробили це, збурилися батюшки Московського патріархату. Відтак разом із групою вірян прийшли під стіни Тернопільської ОДА.

 

Дізнавшись про поїздку, православні парафіяни Київського патріархату з Колосової також приїхали в Тернопіль. Селяни зазначають, що готові почергово молитися у храмі з громадою Московського патріархату. Ті однак відмовляються від почерговості та вимагають скасувати розпорядження.

 

З мешканцями Колосової зустрівся голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

 

«Більшість представників громади на загальних зборах прийняли рішення підтримати статут релігійної громади в новій редакції. Це й стало підставою для видання розпорядження», – пояснив він, закликавши людей до компромісу. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: