У Теребовлянському зенітному ракетному полку зустрілися ветерани бойових дій в Афганістані

Опубліковано:
11 Червня, 2016 о 10:53

У кімнаті Бойової слави клубу Теребовлянського зенітного ракетного полку відбулась урочиста зустріч ветеранів бойових дій в Афганістані 501-го окремого автомобільного батальйону евакуації техніки та 286-ї окремої роти важких машин. Сиві мужні чоловіки зібралися з нагоди 33-ї річниці від дня формування їх військової частини.

 



501-й окремий автомобільний батальйон евакуації техніки, сформований в Новограді-Волинському, з червня 1983 року до 15 лютого 1989 року виконував завдання в Республіці Афганістан з евакуації бронетанкової техніки та забезпечення військових частин військово-технічним майном.

 

За сім років військовослужбовці батальйону здійснили понад 100 бойових рейсів по дорогах Афганістану, передислокувавши з бази Хайратон у найвіддаленіші гарнізони 40-ї Армії близько 345 тисяч тонн боєприпасів, продовольства, будівельних матеріалів та іншого майна, а також евакуювавши близько 2500 одиниць бронетанкової техніки.

 

За мужність і відвагу, самовідданість та зразкове виконання бойових завдань понад 300 військовослужбовців батальйону було нагороджено бойовими орденами та медалями.

 

Ініціатором проведення зустрічі на базі зенітного ракетного полку став голова Ради ветеранів військової частини полковник запасу Степан Вега – член правління громадської організації “Майдан Стрийщини”, яка неодноразово надавала шефську допомогу зенітникам.

 

Сивочолі ветерани-“афганці” згадали буремні роки “за річкою” та переглянули документальні хроніки. Від імені особового складу частини старший солдат Ярослав Павлюк заспівав гостям пісень, народжених на землі Афганістану. Начальник штабу – перший заступник командира військової частини підполковник Руслан Пужанівський зачитав наказ начальника Стрийського гарнізону про заохочення ветеранів.

 

Голова громадської організації “Майдан Стрийщини” Вікторія Коцур доповнила вручення нагород подарунками від організації.

 

Минають роки, змінюється ставлення до деяких історичних подій, але воїни, які гідно виконували свій обов’язок, для оточуючих залишаються героями.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: