У Кременецькій районній лікарні відкрили довгоочікуване сучасне гемодіалізне відділення (Фото)

Опубліковано:
20 Серпня, 2015 о 15:55

Довгоочікуване сучасне гемодіалізне відділення  відкрили у Кременецькій районній лікарні. Там працюватимуть 4 апарати штучної нирки для обслуговування 25 пацієнтів.

 



 

Нові приміщення відділення та придбане медичне обладнання освятив настоятель собору Святого Преображення Господнього м. Кременець о. Володимир Буграк із духівництвом УПЦ КП.

 

 

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна подякував краянам за допомогу у втіленні такої важливої ідеї.

 

«Ми бачимо сьогодні результат ефективної співпраці бізнесменів, громади та влади, – зазначив Степан Барна. – На облаштування цього гемодіалізного відділення використали понад 5 млн. грн. як бюджетних коштів, так і пожертв кременецьких медиків, працівників бюджетних установ та місцевих приватних підприємців-меценатів. Найважливіше, що вдалось втілити – це максимально наблизити медичні послуги до пацієнта. Люди зможуть проходити процедури штучного очищення нирок у комфортних умовах і головне – не витрачаючи час та кошти для того, щоб добратись із Кременця до Тернополя. Приміщення відділення реконструйовані за європейськими стандартами та облаштовані сучасним обладнанням. Таке ж відділення ми також плануємо у вересні відкрити в Бучачі. Сфера медичних послуг є важливою складовою, на її фінансування також буде передбачено 20% коштів із виділених фондом регіонального розвитку ».

 

 

Голова ОДА Степан Барна та голова облради Василь Хомінець подарували для нового відділення сучасні комп’ютери.

 

 

Під час урочистого відкриття  на фасаді приміщення відкрили також меморіальну дошку мецинату та ініціатору створення відділення гемодіалізу Володимиру Левчуню.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: