Тернополяни, які п’ють воду у парках міста, можуть заразитися кишковою інфекцією

Опубліковано:
8 Серпня, 2015 о 17:02

Щосезонно місцеві санепідеміологи перевіряють якість води у природніх джерелах парків «Топільче» та «Національного відродження». Дослідження проводять як за хімічними показниками, так і за бактеріологічними.

 



Начальник відділу епідеміології ГУ Держсанепідслужби в області: «За результатами досліджень вода за бактеріологічними показниками не відповідає нормам і, відповідно, таку воду не рекомендується вживати людям. Ці джерела, скажемо так, є певною окрасою парків Тернопільщини і безпосередньо вони не можуть використовуватися, як джерела питного водопостачання. Враховуючи те, що, все ж таки, вода не відповідає за бактеріологічними показниками, ця вода є небезпечна для водного користування».

 

Якщо люди питимуть цю воду, то ризикують погіршити собі здоров’я. В першу чергу, застерігає Марія Павельєва, заразитися можна інфекцією кишкової групи. 

 

Начальник відділу епідеміології ГУ Держсанепідслужби в області: «Там і виділені загальні коліформні бактерії, тобто це якраз стосується відповідно більше кишкових інфекцій. Можливий, звичайно, і лептоспіроз, який є надзвичайно небезпечний, тому що пов’язано це із гризунами, які могли би бути і забруднювати навколишнє середовище».

 

Санепідслужба звернулася до директора об’єднання парків з проханням розмісти біля джерел з, яких не можна пити воду, відповідні таблички. А тернополян просять їх не ігнорувати та утриматися від вживання небезпечної води.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: