Тернопільський «паперовий майстер» зменшив катедру у 100 разів (Фото)

Опубліковано:
12 Липня, 2015 о 12:03
Рівно місяць тому ми писали про талановитого тернопільського інженера-конструктора, який самотужки опанував мистецтво створення паперових макетів архітектурних споруд. І от зараз 30-річний Володимир Кріса нарешті закінчив моделювання колишнього Домініканського костелу.

 



Паперова копія Катедрального собору у 100 разів менша від оригіналу. Мешканець с. Великі Гаї Тернопільського району працював над нею впродовж останніх місяців, ретельно відтворюючи навіть найдрібніші деталі споруди. Своєму незвичному хобі Володимир присвячує мало не весь вільний час, адже має ще багато планів щодо майбутніх макетів.

 

Щодо самого макету, то робота ця, зізнається «паперовий майстер», копітка і не така проста, як видається на перший погляд. Костел тернополянин спочатку малював у фотошопі, далі роздрукував частинами на принтері, потім вже вирізав і клеїв усі деталі з використанням клею «ПВА». Важливим процесом було також співвідношення масштабних пропорцій для якнайточнішого відтворення реальних форм та розмірів.

 

Професійність, терпіння та любов до справи допомогла Володимиру Крісі завершити не лише Катедральний собор. У його доробку вже є змодельовані паперові макети Ейфелевої вежі, замку Нойшванштайн, Сагради Фамілії, Кельнського собору, московського храму Василія Великого, тернопільського Парафіяльного костелу тощо. Захоплення тернополянина переросло і в справу життя – зараз він успішно співпрацює з будівельними компаніями, яким створює макети майбутніх житлових комплексів.

 

otK4PuAVYlE

 

t0D4P1Xw2 0

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: