Тернопіль знову отримав почесну відзнаку Ради Європи

Опубліковано:
30 Серпня, 2015 о 12:12

Урочисте вручення Почесної таблиці Ради Європи відбулося 28 серпня на вулиці Сагайдачного у Тернополі.

 



Рішення ПАРЄ щодо відзначення нашого міста було прийняте ще 21 квітня. Для Тернополя — це вже третя почесна відзнака Ради Європи із чотирьох можливих. Почесною Грамотою та Почесним Прапором обласний центр нагородили ще у попередні роки.

 

 

«Сьогодні Україна змушена протистояти агресору, який намагається знищити нашу державність, — наголосив очільник Тернопільської ОДА Степан Барна. — І зараз наші хлопці захищають не лише територіальну цілісність нашої держави — вони відстоюють ще й право обрання європейського напрямку. Тож завдяки тим, хто зараз боронить нашу країну від ворога, ми вже сьогодні відчуваємо себе справжніми європейцями. Працюймо заради реалізації європейських цінностей, впровадження реформ та боротьби з корупцією. Тут, на рідній Тернопільщині ми будуватимемо своє європейське майбутнє. У нас чудові перспективи, талановита молодь. І я впевнений, що скоро серед прапорів Європейського союзу майорітиме наш, український».

 

 

Довідка

 Почесна Таблиця — друга за важливістю і передує головній нагороді Ради Європи —Призу Європи.

Головною умовою участі у конкурсі є активна промоція європейських ідеалів – дружби, єдності та братерства. Місто повинне демонструвати проєвропейську діяльність: організовувати програми обміну, налагоджувати й підтримувати споріднені зв’язки, відзначати День Європи тощо. Претенденти готують звіт з описом своїх напрацювань в даному напрямку протягом звітного року.

Отримання європейських нагород не тільки значно підвищує статус міста, але й відкриває широкі можливості у галузі співробітництва з перспективними містами та регіонами, а також з міжнародними організаціями та фондами.

  

  

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: