Ретро-фестиваль у Тернополі проводитиметься щорічно

Опубліковано:
9 Листопада, 2015 о 19:23

Нещодавно один з організаторів фестивалю ретро-автомобілів та автомобільної елеганції «Золота підкова – 2015» у Тернополі, власник ТВЦ «Атріум» і віце-президент з питань регіонального співробітництва ICC Ukraine Тарас Демкура взяв участь у закритті фестивального сезону Львівського авто-фан-клубу «Авто-ЗАЗ-Козак», який відбувся у формі квесту з орієнтування на місцевості, вміння майстерно кермувати старожитніми автомобілями.

 



Нагадаємо, що з метою привернення уваги до туристичного потенціалу та архітектурно-культурної спадщини Тернопілля в нашому місті наприкінці вересня було проведено ретро-фестиваль. Представники багатьох міст України, а також Польщі, Литви і Білорусі отримали можливість під час ретро-пробігу оглянути замки у Збаражі та Вишнівці, помилуватися краєвидами Кременця з гори Бона. Усіх вразила красою гостинна земля нашого краю та щирість тернополян.

 

 

«Надзвичайно насиченим і цікавим було закриття авто-ретро-сезону у Львові! Ми підвели підсумки року, зустрілися з однодумцями і спланували заходи на наступний рік. Хочу зазначити, що Тернопіль внесено до графіка щорічних фестивалів ретро-автомобілів. Справа в тому, що представники клубу «Авто-ЗАЗ-Козак» і учасники «Золотої підкови-2015» високо оцінили рівень організації фестивалю в Тернополі. Всі задоволені туристичною програмою, прийомом, закриттям, яке було прикрашене концертною програмою в стилі джаз. Представники Польщі, Литви і Білорусі висловили бажання знову приїхати до Тернополя. Отже, тепер в нашому місті на один престижний фестиваль буде більше. Ми кожному передали всі фото і відеоматеріали, якими учасники «Золотої підкови-2015» охоче діляться, а це знову ж таки сприяє популяризації Тернопілля», – зазначив Тарас Демкура.

 

 

Він також розповів, що кожного разу для ретро-перегонів оргкомітет обиратиме інший маршрут, аби показати якомога більше перлин нашої області.

 

 

«Нещодавно мав зустріч з представниками влади Івано-Франківська, під час якої обговорили можливість в рамках ретро-фестивалю організувати автопробіг за маршрутом «Дорогами Пінзеля». Таким чином вдасться охопити три області – Львівську, Тернопільську, Івано-Франківську. Шлях пролягатиме через Бучач, де в ці дні можна буде провести науково-практичну конференцію «Дні Пінзеля». На мою думку, важливим є те, аби науковці глибше вивчали творчість нашого генія. Радує і те, що виділені кошти на реставрацію ратуші, яка є окрасою Бучача.

 

 

Також обговорювали інший маршрут – Тернопіль–Теребовля–Джуринський водопад. Ми таким чином прагнемо привернути увагу до нагальності реставрації замку в Ниркові. Цю пам’ятку архітектури потрібно зберегти для нащадків. Окрім того, це місце вже давно здобуло популярність серед відпочивальників. Тут лишень потрібно налагодити необхідну інфраструктуру, стежити за порядком і чистотою. Завдяки ретро-фестивалю багато хто міг побачити, в якому хорошому стані перебувають замки в Збаражі і Вишнівці. За це окрема подяка підприємству «Замки Тернопілля». На мою думку, що доцільно було б решта архітектурних пам’яток передати під їхню опіку.

 

 

Ну і можна зробити ще один маршрут – Тернопіль–Теребовля–Чортків–Скала-Подільська–Камянець-Подільський або ж до Кам’янця-Подільського зробити автопробіг через Скалат, Гримайлів, Сатанів і т.д. Тим паче, що за декілька кілометрів від Кам’янця-Подільського розташована фортеця в Хотині. І цей маршрут буде особливо цікавий литовцям, адже тут історія тісно пов’язана з династією великих князів Литовських – Гедиміновичами. Окрім того, міський голова Кам’янця-Подільського «загорівся» цією ідеєю і має бажання підтримати фестиваль. Отже, ми будемо не тільки популяризувати наш край, а й дбати про зміцнення дружби і співпраці з іншими містами, іншими країнами», – додав Тарас Володимирович.

 

 

Ще одна приємна новина – під час закриття ретро-сезону у Львові Тернопільський «Ретрокортеж» в урочистій обстановці було прийнято в члени авто-фан-клубу «Авто-ЗАЗ-Кохак». Тарас Демкура висловив подяку за надану честь президенту клубу Володимиру Кулиничу.

 

«В «Авто-ЗАЗ-Козак» зібралися справжні поціновувачі старожитніх автомобілів. Всіх об’єднує спільне захоплення. Фактично – це велика родина однодумців і вірних друзів, які в будь-який момент готові допомогти, щось порадити і порадіти за тебе. Окрім того, члени клубу вельми креативні особистості, з якими комфортно співпрацювати та відпочивати», – наголосив Тарас Демкура.

 

 

Львів’янам припала до душі ідея Тараса Володимировича створити музей ретро-автомобілів. За його словами, представники міста Лева уже почали роздумувати над тим, як втілити такий проект в життя у себе.

 

«Я в попередні роки звертався до нашої міської ради з приводу цього, але, насамперед, потрібно знайти місце під такий музей. Свого часу пропонував зробити це в Старому парку і включити військову техніку в експозицію. Ми би могли забезпечити належний догляд за нею. Також готові поповнювати колекцію, а відповідно і музей, новими експонатами. Всі машини діючі, тому тернополяни і гості міста зможуть не тільки зробити фотосесію на фоні старожитніх автомобілів, а й сісти за кермо, подивитися, як вони їздять. Наявність такого музею додасть шарму і туристичної привабливості нашому місту», – підсумував Тарас Демкура.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: