Події на Сході пробудили у тернопільського бійця талант

Опубліковано:
13 Вересня, 2015 о 18:43

Володимир Базар, воїн з Тернопільщини після перебування на Сході України почав писати вірші, а нещодавно вже вийшла його перша збірка. Спочатку, зізнається пан Володимир, писав та опубліковував у соцмережах. Там отримав багато схвальних відгуків. Зараз вже видав першу збірку, мірє вступити в Спілку письменників.

 



Пан Володимир розповідає, що писав давно, але останні події в країні, мобілізація та емоційний стан пробудили талант.

 

– До подій на сході писав ще з 1993 року. Перший вірш на службі був написаний 26 липня минулого року. Назва ” Якби небула ця весна” написаний під Кримом, я тоді по іронії долі, службу проходив поряд з двома селами, з одне називалось – Мирне.

 

Володимир Базар розповідає, що його вже демобілізували, навіть встиг звикнути до цивільного життя. Про службу в зоні проведення антитерористичної операції каже, що їм з побратимами просто щастило.

 

– Наш підрозділ був розкинутий по сектору -“М” . Я із своїм взводом був неподалік селища Гранітне . Ми охороняли певну територію і слухали як розриваються різні снаряди. Бойові виїзди були, але я був старший на позиції і залишався там завжди щоб контролювати і нести службу разом з усіма. Нам щастило. Снаряди або недолітали, або перелітали .

 

Місцеве населення, на думку пана Володимира було обманутим російською пропагандою. Там розповідає воїн, їх зустрічали неохоче.

 

– В АТО ми з лютого. Населення м’яко кажучи було задурене російськими каналами. Але в’їзд наш у це село ” Мирне” був без квітів і музики. Нас там м’яко кажучи нечекали. Змінилося трішки щось десь за два місяці , а до того часу наш національний прапор горів два рази. Проблем із їжею теж небуло. Волонтерам і людям низький уклін.

 

За час перебування на Сході України пан Володимир налагодив дружній контакт з сестрою.

 

– Під час служби в жовтні відновив звязки із сестрою- з якою небачився майже 20 років. Вона і займалася організацією моєї збірки. На осінь планую видати ще одну. Перша була самовиданням . І тому тираж всього 250 а от другу планую із більшим тиражем.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: