Південна Корея – стратегічний партнер Тернопільщини (Фото)

Опубліковано:
25 Липня, 2016 о 14:23

Нещодавно відомий тернопільський підприємець, лідер з бізнесу прямих продаж, віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура перебував в Південній Кореї з діловим візитом, в рамках якого мав декілька важливих зустрічей з представниками українського посольства та місцевого бізнесу.

 



 

Поїздка до цієї країни була тісно пов’язана з діяльністю кампанії «Amway», з якою родина Демкур співпрацює упродовж 20 років і входить в сотню засновників. «Перед нами виступали та ділилися 25-річним досвідом високопрофесійні менеджери з Сполучених Штатів Америки, директор відділу маркетингу «Amway Global» Су-Джунг Бае, директор відділу маркетингу Кореї Мі-Кхуе Ліякі та інші лідери корейського ринку, які в своїй країні організували товарообіг понад 2 мільярди доларів в рік! Також почерпнули цінний досвід щодо використання нових технологій в бізнесі, дізналися, які програми для підприємців, молоді та молодих мам діють у них. Хочу зазначити, що все більше людей цікавляться власною справою без значних фінансових затрат зі стабільною компанією та професійною школою навчання», – поділився Тарас Демкура.

 

У рамках цього візиту Тарас Володимирович зустрівся з першим секретарем з економіки Посольства України в Кореї Сергієм Хоропахою, який розповів про те, що не надто багато українських підприємств співпрацює з цією країною. Він також повідомив, що корейська фірма невдовзі будуватиме електростанцію в Запоріжжі і з цього приводу вже є укладена угода. За його словами, Корея може стати потужним економічним партнером України.

 

 

«Ми мали можливість поспілкуватися про шляхи співпраці та домовилися про обмін інформацією в економічній і культурній галузях. Наступного року відбудуться заходи з нагоди 25-річчя співпраці України та Кореї. Восени цього року заплановано проведення економічного форуму «Україна-Корея», який пройде у двох країнах з метою кращого вивчення потенціалу кожної держави і налагодження тіснішої співпраці. Міжнародна торгова палата активно долучається до цього», – зазначив Тарас Демкура.

 

 

Віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine також зустрівся з власником компанії «UniNB Key» Hwan Lee, який з 2006 року є членом ІСС Ukraine. Нагадаємо, що Міжнародна Торгова Палата представлена у 127 країнах світу та має 93 національних комітети. Ця потужна світова організація була заснована у 1919 році невеликою групою підприємців з метою розширення міжнародної торгівлі та представлення бізнесу у всьому світі.

 

За словами Тараса Демкури, Hwan Lee через місяць відвідає Україну з метою вивчення можливостей для співпраці.

 

«Звичайно, я запросив його до Тернополя і маю надію, що ми зможемо знайти напрямки для співробітництва з нашим регіоном. Його цікавить галузь енергозбереження та комп’ютерних технологій.

 

 

Мене відверто шокувало те, що ця країна упродовж 25 років змогла збудувати сильну і економічно успішну державу. Південна Корея за рівнем ВВП посідає 12 місце в світі!!! Ми цього року святкуємо 25 Незалежності України і нам є чого повчитися… У них дуже мудра і правильна стратегія щодо розвитку країни», – додав Тарас Володимирович.

 

Він наголосив на тому, що бачить великий потенціал у співпраці України з Кореєю. За словами підприємця, на жаль, сьогодні не зовсім налагоджена правильна комунікація та взаємодія між гілками державних структур, дипломатичних представництв, торгових палат та представників бізнесу.

 

«Ми домовилися, насамперед, про початок обміну інформацією як з економічним відділом Посольства України в Кореї, так і представниками Міжнародної торгової палати ICC Koreia. Лише назви таких компаній, як «Samsung», «Hyundai», «Kia», «Lotte», «Daewoo», говорять самі за себе… Що стосується «Hyundai» і «Kia», то вони виробляють не тільки автомобілі, а й кораблі, баржі. Ці підприємства диверсифікують свою роботу в різних напрямках. Корейським колегам я пояснив, що Тернопілля логістично дуже вигідно розташоване близько до Європи і вони також можуть відкривати в нас свої підприємства», – зазначив Тарас Демкура.

 

Корея розташована на 1500 островах, але в країні зроблено все для того, аби сполучення було максимально комфортним і зручним. Безліч мостів і тунелів спорудження для того, щоб громадяни могли вільно пересуватися, вчасно доїжджати до роботи і т.д. В країні чимало коштів вкладено в розвиток інфраструктури.

 

«Корейці надзвичайно організована нація щодо підходу до роботи. У них діє етика виконання службових обов’язків, логістика, кадрова політика. У Кореї на дуже високому рівні відбувається постійне навчання персоналу. Нам є чого повчитися у них і запровадити в себе. У вересні цього року в Україні відмічатимуть День підприємця. З цієї нагоди запросили представників Кореї, які зможуть детальніше поділитися досвідом. Сподіваюся, що співпраця з цією країною стане тіснішою і взаємовигідною», – підсумував Тарас Демкура.

 

Нещодавно перший секретар Посольства України в Республіці Корея Сергій Горопаха на адресу віце-президента з регіонального розвитку Міжнародної торгової палати надіслав листа, в якому подякував Тарасу Володимировичу за можливість зустрітися та поспілкуватися про шляхи співпраці. Він також повідомив, що в листопаді відбудеться одна з найбільших продуктових виставок в Кореї, участь в якій для представників українського бізнесу дала б можливість ознайомитися з потребами корейського ринку, а також представити власну продукцію. Окрім того, відділ з економічних питань може надати сприяння в організації двосторонніх зустрічей. Всі бажаючі можуть звертатися в Тернопільське представництво Міжнародної торгової палати (http://www.icc-ternopil.org/), де отримають всебічне сприяння і необхідну інформацію.

 

Перший секретар Посольства України в Республіці Корея Сергій Горопаха також надав інформацію про запити корейського бізнесу, які можуть зацікавити українських експортерів.

Отже:

  1. Компанія Wood One Co. Ltd зацікавлена у закупівлі такої продукції (оферти додаються):

– натуральний буковий шпон (Natural Beech Veneer) у кількості 250 м3/в місяць, вологість 10-12%, стандартного пакування;

– ясенова товста дошка (Ash Solid Wood), у кількості 200 м3/в місяць, стандартного пакування;

– піддон (Parts of Pallet), кількість: 1700 м3/в місяць, вологість: 20-30%, стандартного пакування;

Контактна інформація: Mr. Charly Baik, Chairman, Tel.: +82-2-557-6257; Mob.: +82-10-2409-3005; E-mail: ckfami@hanmail.net, bestwood@hanmail.net; www.wood1.net.

  1. Компанія Eagle Crest Inc. зацікавлена у закупівлі такої продукції:

– Олія кукурудзяна (Corn Oil), кількість: 500 MT/в місяць.

Контактна інформація: Mr. Daniel Park, CEO, Tel.: + 82-2-2042-4051;

Mob.: + 82-10-5261-7338; E-mail: eaglecrest5@hotmail.com; www.eaglecrestinc.com, www.ecimedi.com.

  1. Компанія Young One S&B Co., Ltd. зацікавлена у закупівлі такої продукції:

– Кукурудзяне борошно (Corn Flour), склад: борошно дрібного помелу, крупність частинок менше ніж 500 мікрон; кількість: 100~500 MT/в місяць; пакування: 750 кг м’який контейнер типу біг-бег (jumbo bag) – промислове використання; 20 кг паперові мішки – використання в харчових продуктах.

– Крохмаль кукурудзяний (Corn Starch); вологість: менше 12%; обсяг: 1000~2000 MT/в місяць; пакування: 500 кг м’який контейнер типу біг-бег (jumbo bag) або судно для перевезення насипних вантажів (bulk vessel).

– Глюкозний сироп (Liquid Glucose); колір: прозорий; обсяг: 500~1000 MT/в місяць; пакування: 8 кг пластикові пляшки з поліетилену високого тиску (HDPE bottle).

На даний час компанія Young One S&B Co., Ltd. імпортує продукцію, в основному, з Китаю та Індії і зацікавлена в налагоджені співпраці з українськими виробниками. Контактна інформація: Mr. Kei Yoonsuc Kim, Director, Trade Dept., Tel.: +82-31-689-5088, Mob.: +82-10-2230-9369, E-mail: keiys.kim@gmail.com, Address: #403 Hanheung Bldg., Chunggye-dong 990-4, Uiwang-si, Kyunggi-do, South Korea.

  1. Компанія ALL FOOD Co., Ltd., яка займається імпортом та збутом продуктів для хлібопекарського виробництва, зацікавлена у закупівлі такої продукції:

– Масло вершкове (Butter Blend); Склад: 79% молочний жир та 3% рослинний жир; обсяг: 40~60MT/в місяць з можливістю збільшення до 100-150MT/в місяць; порт доставки в Республіці Корея: Бусан (Busan Port) або Пйонтек (Pyeongtaek Port).

– Борошно пшеничне (Organic Wheat Flour); склад: білок – 12,5% мін. – 13,5%, зола – 0,55% макс., вологість – 13,9% макс.; обсяг: 80-100MT/ в місяць; порт доставки в Республіці Корея: Бусан (Busan Port) або Пйонтек (Pyeongtaek Port).

На даний час компанія ALL FOOD Co., Ltd. імпортує продукцію, в основному, з Польщі, Туреччини, Австралії, Канади, Італії та ін. країн і зацікавлена в налагоджені співпраці з українськими виробниками. Контактна інформація: Mr. Steven Yoo (Yoo, Sung min), Tel.: +82-2-404-0375,  Mob.: +82-10-7127-2728, Email: pokdeng@naver.com  Address: 27, 27 Gambuk-ro, Hanam-si, Geyonggi-do, South Korea.

  1. Компанія East & West Logistics Co.,Ltd, яка упродовж 20 років працює в Республіці Корея, зацікавлена у закупівлі близько 2000 МТ/в рік рафінованої рисової олії (Refined Rice Bran Oil) та високоолеїнової соняшникової олії (High Oleic Sunflower Seed Oil) українського виробництва. Контактна інформація: Mr. Francis Kwon, CEO, Tel.: +82-2-536-3339, Mob.: +82-10-2620-9522, E-mail: franciskwon@ewlkorea.com, www.ewlkorea.com.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: