Львівський сирник: улюблений десерт від якого неможливо відмовитись.
Львівський сирник – це справжній шедевр галицької кухні, який завоював серця багатьох гурманів. Його ніжна текстура, солодкий смак та приємний аромат роблять його ідеальним десертом для будь-якої нагоди.
Перегляньте також:
- Токан: смачна класика української кухні
- Обід без клопоту всього за півгодини: пухкі ліниві вареники з сиром і картоплею
Інгредієнти:
- Сир жирний (500 г.)
- Яйця (4 шт.)
- Цукор (150 г)
- Вершкове масло (150 г)
- Манна крупа (1 ст. л.)
- Родзинки (100 г)
- Цедра одного лимона
- Ванільний цукор (за смаком)
- Сметана (3 ст. л.)
- Какао-порошок (2 ст. л.)
- Цукор (2 ст. л.)
Приготування:
Сир перетерти через сито або збити блендером до однорідної маси. Додати до сиру 100 г. розм’якшеного вершкового масла, цукор, яйця, манну крупу, родзинки, цедру лимона та ванільний цукор. Щоб сирник вийшов більш повітряним, можна додати збиті білки яєць. Для більш насиченого смаку можна додати в сирник інші сухофрукти, горіхи або цукати. Все ретельно перемішати. Викласти тісто у змащену форму та розрівняти. Випікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 45-60 хвилин.
Для глазурі розтопити вершкове масло, додати сметану, какао-порошок та цукор. Також для глазурі можна використовувати різні види шоколаду. Перемішати до однорідності. Готовий сирник полити гарячою глазур’ю. Дати сирнику повністю охолонути перед подачею.
Смачного!