Обурення: на Тернопільщині священники вибірково дозволяють заносити покійників до храму

Опубліковано:
2 Червня, 2016 о 14:23

Я, Козак Олександра Дмитрівна, м.Бучач, парафіянка церкви Святого Арихистратига Михаїла, церква знаходиться на міському кладовищі, якому більше шісот років, а камяна церква побудована громадою колишнього села Нагірянки, а тепер м.Бучача. Будував її і мій дідо.

 



Я рахуюся онукою фундатора церкви. Священник Дручок Тарас Іванович подав до міської ради заяву на оформлення технічної документації на названий храм. З цим я не погоджуюся і не погодилися крім мене ще три онуки фундаторів і 375 осіб м.Бучача.

 

Звернулася з позовом до суду. В даний час моя апеляційна скарга подана до Львівського апеляційного адміністативного суду. Суддя зробив перерву, щоби подати до суду документ на право власності на вище вказаний храм. Як я знаю що такого документу священники не мають, а хотіли би мати. Незаконно …. То із заявою я звернулася до Бучацької прокуратури.  На храмі вибито на жовтій таблиці, що церква збудована громадою Нагірянки і мала би слугувати усім людям, конфесіям, які в останню дорогу відправляють покійників і родини просять занести до храму на цвинтарі, але так для всіх не може бути, бо суто священник впускає до храму за своїм вибором.

 

То церква належить кому громаді , чи ще без права власності на неї не законними діями має належити священникам?

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: