«Не продавайтесь за гречку» – заклик на вибори в жовтні

Опубліковано:
19 Липня, 2015 о 20:34

Верховна Рада прийняла в другому читанні  закон «Про місцеві вибори». Після численних правок, туди внесли багато змін. Що це дасть виборцям нам розповів представник Партії «Солідарність –  Блок Петра Порошенка» Юрій Войтович.

 



«Якщо раніше в нас була «мажоритарка»,  де будь-який депутат міг пройти і він не мав обов’язків, як на місцевих виборах, так і у Верховні Раді. Тепер партія висуває свого представника,ставить  йому вимоги і саме партія несе за нього відповідальність. Найважливіше в цьогорічних виборах – відкриті списки», – наголошує партієць.

 

25 жовтня українці голосуватимуть по 1 бюлетеню, в якому буде вказане прізвище кандидата і партія.

 

«Наведу приклад: партія набирає 10%  голосів, тобто якщо в нас є 60 депутатів міської ради, то це 6 людей. Потім дивляться по округам, де хто набрав найбільше голосів – той,відповідно, і проходить. Це проста і зрозуміла система, без «кота в мішку», де люди голосували за партії і не знали, кого проведуть до рад» – пояснює Юрій Войтович.

 

Одне з нововведень на цьогорічних виборах – гендерна рівність, де обов’язково має бути присутніми 30% представників протилежної статі. Проте, покарання за недотримання цього пункту – немає.

 

«Важливо, що у містах, де населення понад 90 тисяч мешканців вибори міських голів відбудуться в два тури. Це допоможе уникнути підкупу виборців. Якщо в Тернополі є організації, які вже починають людям роздавати дешеву гречку,олію та інше, то за першим туром – є шанси, що ця людина підкупом переможе. В два тури виборів – ймовірність «купити виборців» значно знижується» – акцентує представник Партії «Солідарність – Блок Петра Порошенка».

 

Він закликає тернополян йти на вибори, не піддаватись думкам, що все пропало і від нас нічого не залежить. Не потрібно продавати свою долю за гречку,а думати про майбутнє, бути активними і рішучими.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: