Надходження митних платежів Тернопільщини зросли на 73%

Опубліковано:
13 Липня, 2015 о 13:33

У червні цього року учасниками зовнішньоекономічної діяльності області перераховано до державного бюджету України 61,1 млн грн, що на 25,8 млн грн або 73,1% більше ніж за аналогічний період минулого року.

 



Зокрема, сплачено майже 43,3 млн грн податку на додану вартість, майже 6 млн грн мита, близько 11 млн грн додаткового імпортного збору, 1 млн грн акцизного податку та 110 тис. грн плати за виконання митних формальностей.

 

Основними товарами, при митному оформленні яких сплачено найбільше митних платежів, були машини (механізми) для збирання або обмолоту сільськогосподарських культур, мінеральні або хімічні добрива, частини та приладдя до обладнання по виробництву автомобільної електропроводки.

 

За словами першого заступника начальника Тернопільської митниці ДФС Оксани Антонович, одними із основних причин збільшення надходжень порівняно з минулим звітним періодом були активізація імпорту сільськогосподарської техніки (зернозбиральних комбайнів, жаток, прес-підбирачів, обладнання для калібрування/сортування картоплі, тракторів колісних для сільськогосподарських робіт) – всього при імпорті даного товару сплачено 11,2 млн грн або 18,3% від усієї перерахованої суми, імпорт мінерального добрива, а також митне оформлення нових товарів. Переважно це риба морожена, кури свійські, обладнання для пивоварного виробництва, форми для лиття металів під тиском та інші. Всього по товарах, які з’явились в поточному році, сума податків склала 11,9 млн гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: